Wanneer heeft iemand 'geen leven' ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer die voortdurend denkt zich met het leven van anderen te moeten bemoeien. Overal op let, overal kritiek op heeft, voortdurend anderen in de gaten houdt, zich bezig houdt met de meest onbelangrijke bijzaken en bagatellen, energie stopt in dingen die werkelijk nergens over gaan en totaal inhoudsloos zijn.....dan kan ik het wel eens niet laten om te opperen of deze persoon niet nodig eens een leven voor zichzelf moet gaan creeeren. In het engels hebben ze daar de gevleugelde uitdrukking voor : get a life. Ofwel, sodemieter op en bemoei je met je eigen zaken of ga wat nuttigs doen.

Als 'ie voor lange tijd in de gevangenis zit. Maar dat zal dat eigen keus zijn geweest.

Wanneer iemand aan zijn huis is gekluisterd en zelfs zijn boodschappen laat bezorgen. Dus iemand die 1 x per week buiten komt om de afvalbak aan de kant van de weg te zetten.

Alleen als die iemand dood is.

Iemand heeft geen leven als hij zich altijd zorgen moet maken om voldoende voedsel, een plek om te slapen enz. In het algemeen de miljoenen armen in de wereld. Bijvoorbeeld mensen in Zuid-Amerika die elke dag de vuilnisbelt afzoeken of er nog iets te vinden is. Ze hebben volgens mij geen leven.

Als iemand gevangen zit in de gedachte, dat er geen uitweg is uit de uitzichtloze situatie waarin hij/zij zich denkt te bevinden. Een vicieuze cirkel van hopeloosheid en moedeloosheid, die onzichtbaar maakt wat je levensrecht is : kiezen.

Als hij/zij een kastplantje is of hersendood is.

geen leven hebben is voor mij als mens niet meer met respect behandeld worden, dus mishandeld,misbruikt end

Als er geen kwaliteit is van leven, dat kan iemand het beste voor zichzelf bepalen. Wij kunnen menen dat een kluizenaar geen leven heeft, maar daar kan de kluizenaar zelf heel anders over denken. Ik vul dit niet graag voor een ander in, het is niet aan mij om dat te beoordelen.

Als iemand zijn vrijheid kwijt is op alle momenten in het leven. Als je nooit kunt doen wat je wilt en altijd door iets/iemand bestuurd wordt. Als je je eigen identiteit als het ware verliest. Ook ernstig zieken hebben geen leven, omdat de levenskwaliteit (bijna) nihil is. Vaak moeten ze ook nog met pijn door het leven, wat het alleen maar erger maakt.

als je zijn skelet ziet

Als iemand een bepaald idee bij "leven" heeft en zijn werkelijk leven niet conform dat idee is.

Hoi Achtertuyn, Volgens mij is de bedoeling van mens zijn zoveel mogelijk plezier hebben in je aardse bestaan. Dit houdt practisch in; Eerst je eigen { levens } fundatie bouwen; - zorgen voor een inkomen { dus opleiding/werk }. - eten en drinken hebben. - een huis bouwen. - een partner vinden. - eventueel kinderen { afhankelijk van biotoop } Dan de lol ; - vrienden vinden en onderhouden. - hobby's hebben en onderhouden. Dus als iets of iemand dat in meer of mindere mate negatief beinvloed voel je je meer of minder "geen leven "hebben. m.vr.gr. ...... dirk ....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100