kan je een corrupte advocaat aanklagen en laten vervolgen?

Een advocaat die de opdracht en de volmacht heeft om toe te zien bij een schuldbemiddeling, laat gewoon het geld van de mensen (die bij hem een dossier hebben lopen) overschrijven naar zijn eigen bankrekening.
Hierdoor blijven de mensen die het al zo moeilijk hebben in de kou staan en lopen tegen een muur van 'onmacht' omdat niemand stappen durft te ondernemen tegen deze 'corrupte advocaat'...kan dat zomaar?
Deze advocaat maakt zich schuldig aan 'diefstal en schriftvervalsing'.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een zware beschuldiging, maar wanneer je bewijzen hebt, dan kun je gewoon aangifte doen bij de politie. Minder formeel maar wellicht ook effectief is contact opnemen met de deken van de Advocaat. ( https://www.advocatenorde.nl/ )

Bronnen:
https://www.advocatenorde.nl/

Een klacht moet u eerst indienen bij het advocatenbureau waar de advocaat werkzaam is. Komt u er met uw advocaat dan nog niet uit kunt u een klacht indienen bij de deken van de orde van advocaten in het arrondissement waar uw advocaat werkt. Toegevoegd na 7 uur: De advocaat heeft een eed afgelegd waar hij zich aan moet houden. Als de deken ziet dat de advocaat de wet overtreed kan hij tot vervolging over gaan.

Bronnen:
http://www.debloggendeadvocaat.nl/2016/08/...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Deken_(advocatuur)
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/r...