Waarom kent bijna iedereen de vlag van de provincie Friesland en bijna niemand de vlag van de andere provincies? Patriottisme van de Friezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Friesland laat heel vaak hun vlag zien daardoor onthouden mensen deze beter. De overige provincies zijn niet zo scheutig met het laten zien van de vlag.

Ik denk, in aanvulling op bovenstaand antwoord, dat het merk 'Friesche Vlag' ook behoorlijk heeft bijgedragen aan de bekendheid van de Friese vlag. Zeer veel mensen kennen dat beeldmerk wel, vandaar.

van oudsher zijn de Friezen een volk met een eigen taal en cultuur. ze zijn uiteindelijk dan wel opgenomen in de staat die Nederland heet, maar ze zijn zich altijd Friezen blijven noemen en tonen. andere provincies werden veel meer Nederlands (of heel erg fout, zoals veel buitenlanders zeggen: Hollands). dat provinciaal patriottisme zou veel meer geuit moeten worden. ik ben er in ieder geval trot op dat ik geen Hollander ben maar wel een Brabander.

Naast de al gegeven antwoorden is de voetbalclub Heerenveen ongetwijfeld medeverantwoordelijk voor het feit dat de vlag zo bekend is. Een andere factor zal zijn dat de vlag totaal afwijkt van de andere provincievlaggen die in de meeste gevallen de Nederlandse leeuw bevatten en dus meer op elkaar lijken.

Ehh.... misschien omdat Friesland éérder een vlag had dan de andere provincies? Zelfs eerder dan de Nederlandse vlag!