Is de damschreeuwer werkelijk de veroorzaker op de dodenherdenking?

Toegevoegd na 4 minuten:
Dit moet zijn is hij werkelijk de veroorzaker van alle paniek etc

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de damschreeuwer is het eigenlijk begonnen. Maar de paniek is er pas daadwerkelijk ingeslagen toe er iemand "BOM" riep. Toen begon pas de massa in beweging te komen. Dus de bomroeper (roepster) was degene die de massa in beweging bracht. Mensen zijn nu eenmaal wat paniekerig door alles wat er in de media wordt geroepen. Het is de wereld waar we in leven. Als iemand een plastictas in de metro laat liggen ligt het hele metroverkeer voor een paar uur plat. Dit is allemaal ingezet door onze grote vriend ex-president Bush. Door 9 september is er een bepaalde "hetze" ontstaan die zijn weerga niet kent.

Ja alleen hij heeft voor die ellende gezorgd aandacht te kort Toegevoegd na 1 minuut: Justitie verdenkt de man van verstoring van de openbare orde en het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel.

Dat vraag zijn advocate zich dus ook af. De advocaat van de 39-jarige man die met een lange schreeuw een paniekreactie op de Dam teweegbracht roept getuigen op zich te melden. Zij wil getuigen spreken die zelf hebben gezien dat de paniek niet door de schreeuw, maar door de andere omstandigheden ontstond. De rechtbank in Amsterdam heeft het voorarrest dinsdag met negentig dagen verlengd.

Bronnen:
http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/artic...

Ja. Er zullen wel weer mensen zijn die allerlei broodjeaap verhalen gaan verzinnen. We zaten er met zijn allen naar te kijken. Het antwoord is JA.

Ik denk dat de angstgevoelens na Apeldoorn ook meespelen. Verder heb ik gehoord dat iemand in het publiek 'bom!' riep (nadat iemand een tas liet vallen).

als ik die advocaat was, zou ik ook met broodje aap verhalen verzinnen om verwarring te zaaien en te proberen de oorzaak elders te leggen. er zijn diverse redenen te noemen (zie ook de hierboven gegeven antwoorden) waarom de paniek in deze hevigheid toesloeg, maar de aanleiding (het begin) was de schreeuw. alleen dat en niets anders. dan moet je van goede huize komen, om aan te tonen, dat de actie van de schreeuwer er niets mee te maken had.

Nee hoor, die deed gewoon wat ondoordachts. Die andere die BOM schreeuwde, die is de veroorzaker. En in feite is dat ook niet de dader. In feite is het de media zelf die de oorzaak is, die angstmakers. Vandaag staat in de krant dat een meneer van AL-Qaida (Dat die vereniging nog bestaat?) heeft gezegd dat een aanslag op het Nederlandse voetbalelftal zal gebeuren in Zuid-Afrika. Dat zijn de schuldigen voor dat wat er gebeurde op de Dam. Die zaaien angst en alleen mensen die angstig zijn reageren zo.

nee hoor. het is de schuld van de media. het zijn de media -die ons angst hebben voorgeschreven sinds het gebeuren op Koninginnedag 2009- die de grote schuldige zijn. de media verspreiden angst alsof het gedrukt staat.