Waar kan ik een gratis exemplaar van de het wetboek krijgen?

Je word geacht vanaf je 18e de wet te kennen,
wellicht om te voorkomen: "dat wist ik niet; dat dat niet mocht".

Ik denk dat er een hoop dingen zijn die ik niet weet wat wel en niet mag, en wat diens rechten zijn...

Ik vind het wel een aparte verwachting aangezien; en, het nogal veel is, en ik geen wetboek voor mijn 18e verjaardag kreeg ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, iedereen wordt geacht de wet te kennen. In de praktijk is dat natuurlijk onmogelijk omdat er dagelijks wetten veranderen. Niemand in Nederland kent alle wetten en alle wettelijke regels. Je kan in principe alle wetten vinden op www.wetten.nl. Als je werkelijk een gratis rechtenbundel zou willen hebben, dan kan je die misschien krijgen bij (universiteits)bibliotheken, rechtenstudenten of advocatenkantoren. Die doen vaak hun oudere exemplaren weg, omdat ze graag de nieuwste versies willen gebruiken. Veel uitgevers geven jaarlijks een nieuwe versie uit van de rechtenbundel. Voor leken is zo'n oudere versie nog best te gebruiken. Via verschillende sites en tweedehandswinkels zal je goedkoop ook een tweedehands versie kunnen kopen. Toegevoegd na 8 minuten: In plaats van rechtenbundel kan je ook wettenbundel of collegebundel lezen. Met die woorden is het naslagwerk makkelijker te vinden op internetsites.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/zoeken/
www.wetten.nl

Er is een website die alle wetboeken bevat. Het is wel zware kost. Maar als je er erg in geïnteresseerd bent dan kun je deze vinden op http://www.wetboekonline.nl

Bronnen:
http://www.wetboekonline.nl

Via Google kan je al zoeken op wetten. Als je iets wilt weten wat jou interesseert of op jou van toepassing is, kun je het zo vinden. Dat heb ik een jaar of tien geleden zelf ook opgezocht, en veel interessante dingen tegengekomen.

Bronnen:
http://www.st-ab.nl/wettenoverige.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100