Waarom kan ik niet 1 postzegel kopen bij het postkantoor ?

Bij het posten van een brief bij het postkantoor was ik 1 post nodig ,maar moest een velletje van 10 postzegels kopen ,is dat landelijk of zijn dat huisregels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij een officeel postkantoor is dat de regel, losse zegels zijn volgens TNT te duur. De Sigarenboer zal het nog wel doen bij aankoop van een kaartje als service. Op de postzegel van € 0.44 heeft de sigarenboer een bruto winst c.a. van € 0,013. Kosten technisch kan het dus niet uit om 1 losse zegel te verkopen.

Dat is landelijk sinds een paar jaar. Erg irritant. Van mij mogen ze dat terugdraaien. Gelukkig verkopen ze hier bij de sigarenboer nog wel losse.

Ik denk dat dit de huisregels zijn, ik koop regelmatig 1 losse postzegel bij de supermarkt. Daar hebben ze gewoon een grote rol waar ze ze vanaf scheuren, i.p.v. alleen maar velletjes.

oh bij Globe een kaartenwinkel bij ons verkopen ze het ook nog los

Daarmee stimuleren ze de markt. Jij zult een volgende keer makkelijk een kaart sturen omdat je nog genoeg postzegels hebt liggen...Totdat ze op zijn natuurlijk :-)

Je kunt ook gewoon je post afgeven op het kantoor met het verzoek het te frankeren.

Dan neem je toch gewoon je brief mee naar het postkantoor en laat je hem daar frankeren. Bij de Bruna kun je altijd wel bij je ansichtkaart een losse zegel bijkopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100