Een hert word een Nobel dier genoemd. Waarom?

Hallo allemaal,

veel mensen noemen een hert een Nobel dier. Waarom is een hert dit? Wat doet een hert dat hem speciaal, edel, nobel maakt? Ik hoorde al vaker dat een hert een nobel dier was maar nu heb ik een specifiek voorbeeld.

Ik was laatst met wat vrienden van mij een oude vriend aan het opzoeken in Breda. Zijn familie is (te) netjes. Ze praten af en toe bekakt en ze zijn zelfs een beetje ouderwets. Ik heb hier natuurlijk wel respect voor maar wat mij opviel waren de schilderijen in het huis. Op de meeste schilderijen zag je ook Herten. En tuurlijk kan het zo zijn dat de familie gewoon van Herten houd maar ik weet gewoon dat het ook een betekenis heeft. Juist in deze familie.

Hoop op antwoorden,

Koen

Weet jij het antwoord?

/2500

Een hert wordt een nobel of edel dier genoemd, omdat vroeger alleen mensen van adel op de herten mochten jagen. Stroperij werd streng bestraft. Toegevoegd na 2 uur: Er zijn meer dieren die tot de edele dieren gerekend worden. Dit zijn natuurlijk de paarden, die voor de jacht van de edelen onmisbaar waren. En roofvogels die bij de jacht werden gebruikt. Tot slot zwanen, die in de slotgracht van een edelman zwommen.

Bronnen:
http://fieggentrio.blogspot.nl/2012/01/zij...
http://www.goeievraag.nl/wetenschap/biolog...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Jacht_(activiteit)