Als iemand zeer getraind is in een vechtsport, is zijn lijf dan een wapen, volgens de wet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet direct een wapen, maar het word zeker wel meegewogen als de vaardigheid gebruikt wordt bij noodweer. Hier een stukje uit de bron: Vechtsporters en noodweer Men moet altijd kiezen voor het minst zware reddingsmiddel. Van vechtsporters wordt verwacht dat zij zich beter kunnen verdedigen dan een leek. Wanneer een leek ter verdediging meerdere stoten uitdeelt of een voorwerp gebruikt dat schade toe kan brengen, kan een vechtsporter zich wellicht al redden met een goede trap of stoot. Op het moment dat een vechtsporter veel schade toebrengt aan de aanrander, kan de rechtbank oordelen dat de vechtsporter zich door zijn achtergrond op minder gevaarlijke wijze had kunnen verdedigen. Ook nu kan er geen beroep meer gedaan worden op verdediging uit noodweer. Een vechtsporter moet dus goed afwegen naar welk reddingsmiddel hij/zij grijpt.

Bronnen:
http://www.fight-pro.nl/index.php?option=c...

Nee dat is het niet.

je lichaam kan geen wapen worden..... wel kan je een zwaardere straf krijgen als je iemand in elkaar slaat. Of als jij wordt aangevallen en je slaat die kerel het ziekenhuis kan je je soms niet beroepen op noodweer aangezien je vast wel een andere manier weet om iemand onder controle te brengen (niet mijn mening!)

Alleen als hij zijn vechtsport technieken gebruikt voor gewelds acties

Nee, een wapen is slechts een werktuig die benut wordt ten behoeve van oorlogvoering, jacht, sport en verdediging en eventueel handhaving. Een menselijk lichaam kan derhalve dus geen wapen zijn maar slechts een gebruiker.

je lichaam, is je lichaam. als je buiten aangevallen wordt en je gebruikt je vechtsportkennis, dán wordt het volgens de wet een probleem. Toegevoegd na 5 minuten: het is als wanneer je thuis overvallen wordt, en je zou iemand dood schieten uit zelfverdediging, dan zegt de rechter niet "blind": inderdaad, het was zelfverdediging, nee, er wordt gekeken naar de omstandigheden en of je niet op een andere manier de overvaller buiten spel had kunnen zetten.

Niet je lichaam is het wapen maar de technische vaardigheid in die vechtsport die je mogelijk aanwendt. Een wapen in de zin van de wet kan je lichaam nooit worden of zijn. Wèl kun je d.m.v. die vechtsport mogelijkerwijs buitenproportioneel veel geweld gebruiken en daarvoor eventueel veroordeeld worden. Groet, Ton

Nee, dat word meestal in films gezegd om het personage stoer en onoverwinnelijk over te laten komen dus is het fictief. Vaak nemen mensen dat soort texten over om dat het stoer overkomt. "zijn lichaam is een wapen"echt zo`n rtl7 text

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100