Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is gebarentaal in ieder land hetzelfde?

Op TV zie je weleens een doventolk die voor dove mensen via gebaren de gesproken tekst "vertaald". Stel dat een tolk nu voor dove Nederlanders iets in gebarentaal uitlegt. Zouden doven uit Engeland of Frankrijk dezelfde gebaren kennen als Nederlanders zodat ze met elkaar kunnen communiceren?

8 jaar geleden
3K
Amadea
8 jaar geleden
Zie http://www.goeievraag.nl/maatschappij/samenleving/vraag/56225/gebarentaal en http://www.goeievraag.nl/wetenschap/taal/vraag/13130/gebarentaal-doven-universeel en http://www.goeievraag.nl/wetenschap/taal/vraag/575235/nederlandse-gebarentaal-hetzlefde-engelse
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Zie ook:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebarentaal

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Nee, net als de gesproken en geschreven taal verschilt per land en soms per streek verschilt de gebarentaal ook per regio. Sommige gebaren zijn hetzelfde, maar hoe complexer of abstracter het onderwerp is hoe meer verschillen er zijn. De regionale verschillen in nederland komt door dat op de verschillende dovenscholen onafhankelijk van elkaar een taal ontwikkelend is door dat de studenten onderling probeerde te communiceren terwijl ze alleen de gesproken of geschreven taal mochten leren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Zoals eerder geantwoord zijn er verschillende dialecten net als in de gewone gesproken taal. In hoofdzaak zijn er 5, vanwege de 5 dovenscholen.
Soms levert dit grappige / lastige spraakverwarringen op.
En net zoals je een vreemde taal soms niet begrijpt heb je in de gebarentaal ook wezenlijke verschillen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding