Mogen alle mensen hun auto te koop zetten waar dan ook

Voor mijn winkel worden vaak verschillende auto te koop gezet, dus weinig plaats voor de klanten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Elke gemeente heeft een Algemeen Plaatselijke Verordening (APV). In deze APV zijn regels opgenomen voor het gebruik van de openbare ruimte in de breedste zin van het woord. Zo bevat de verordening bepalingen over de openbare orde, waaronder openbare inrichtingen (zoals horeca), prostitutie en drugshandel, milieu en dergelijke. De basis van deze verordening is gebaseerd op de Model Verordening van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) In deze model APV is in artikel 5:3 geregeld dat het college van burgemeester en wethouders een weg kunnen aanwijzen waar het parkeren van een voertuig met het kennelijke doel het te koop aan te bieden of te verhandelen verboden is. Veel gemeentes nemen de basis en dus ook artikel 5:3 van de APV zo over van het VNG. Maar voor de juiste tekst en alle aangewezen wegen dient u de plaatselijke APV na te kijken of navraag te doen bij uw gemeente. Vaak kiest een gemeente ervoor om alle wegen binnen de gemeente aan te wijzen. Als dit het geval is, of uw straat staat in de verboden wegen opgenomen kunt u de gemeente verzoeken om te handhaven. U kunt dit eerst via een klachtenlijn of klachten formulier doen. Als dit niet het gewenste resultaat oplevert dient u een officieel "verzoek tot handhaving" in te dienen bij uw gemeente. SUCCES !

Nee, om te controleren of dat mag moet je even de plaatselijke APV doorlezen.

Officieel mag dit ook niet antwoord is simpel kan wetsartikelen opzoeken maar ik weet dat dit niet mag Vaak zetten handelaren en particulieren hun auto te koop bij winkelcentra en of parkeerplaatsen bij populaire aangelegenheden Zelfs je eigen auto voor de deur met een bordje te koop erop mag officieel niet Dus klaag bij de politie ze horen op te treden daar tegen Tip maak ff een foto om te vergezellen bij je aanklacht/overlast Toegevoegd na 2 minuten: het is een parkeerplaats en geen verkoopaangelegenheid Toegevoegd na 5 minuten: APV is van toepassing t mag volgens de wet niet word wel gedoogd maar das puur als je geen handelaar bent Toegevoegd na 6 minuten: APV is NIET van toepassing was bedoeld Toegevoegd na 7 minuten: Het mag dus gewoon niet Toegevoegd na 4 uur: Het openbaar te koop zetten zonder toestemming is strafbaar Noteer fotografeer de te koop bordjes daarmee naar de politie

Hier is het zo dat als het in een straat de spuigaten uitloopt,er een bord komt te staan dat te koop aangeboden auto's niet is toegestaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100