Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Graancirkels hoe werden die ook alweer gemaakt heb het ooit een keer gezien maar ben het even kwijt

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Volgens wima:

Wat weten we over graancirkels?

Ze zijn eind jaren zeventig in Zuid-Engeland voor het eerst verschenen (met uitzondering van enkele slecht gedocumenteerde, losstaande gevallen uit de vorige eeuwen) en zijn mettertijd in andere streken en (vooral Angelsaksische) landen doorgedrongen en complexer geworden. Maar de kwaliteit van de Zuid-Engelse graanfiguren blijft uitsteken boven die van de rest van de wereld.

Er maakten zich ondertussen al heel wat graancirkelmakers bekend. Ze demonstreerden dat zij formaties kunnen maken die de cerealogen of graancirkeldeskundigen niet van de “echte” kunnen onderscheiden. Ze hebben zelfs prachtige websites zoals http://www.circlemakers.org/ , waar je kunt leren hoe ze dat doen.

Voor een skepticus is het duidelijk: alles wijst op mensenwerk, grappenmakers die gaandeweg ervaring opdoen, een fenomeen dat zich verspreidt met de berichtgeving in de media, eerst lokaal, dan nationaal, dan internationaal.

Dit is eigenlijk ook een nieuwe kunstvorm, een etherische vorm van expressie: graankunst. De circlemakers tonen de mooiste exemplaren op hun webstek en op de “gelovige” site van Crop Circle Research http://www.cropcircleresearch.com/database/index.html staat een uitgebreide database van graancirkels.

Vele graankunstenaars zijn echter niet zomaar grappenmakers, ze zijn dikwijls esoterisch geïnspireerd. Een interessant gegeven dat misschien verklaart waarom een aantal van hen jaar in jaar uit blijft volharden in deze uit de hand gelopen grappen. Ze gebruiken wichelroeden om zogenaamde leylijnen op te sporen, voelen zich geïnspireerd door een buitenaardse intelligentie of zien hun creaties als katalysatoren voor paranormale ervaringen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Door middel van een PVC-pijp....

Lees verder!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deze site geeft tips over het zelf maken van graancirkels:

http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/mythologie/21744-maak-je-eigen-graancirkel.html

Inmiddels zou bewezen zijn dat 4000 van de 9000 graancirkels zelf gemaakt zijn door mensenhanden.. maar die overige 5000... ;)

Hier wat meer info daarover:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Graancirkel

http://mediatheek.thinkquest.nl/~lle0383/graancirkels.htm
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding