Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar kan ik een foto vinden van een pand dat vroeger aan de Mineurslaan 15 Utrecht stond?

Er zat vroeger een afdeling data en telecom services van de NS in.

Ik weet niet wanneer het pand gesloopt is. Maar het stond er zo'n 35 jaar geleden.

8 jaar geleden
882

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ik vermoed dat je het op de site van Het Utrechts Archief kunt vinden. Dat archief bevat namelijk tevens het vroegere NS-archief.

Ik heb zelf zitten zoeken, maar er is in die buurt met straten en huisnummers geschoven, er is daar o.a. een grote kazerne gesloopt, en een goederenloods van de NS, en daardoor vind ik vooral veel afbeeldingen van die kazernegebouwen, die toen veelal deel uitmaakten van Mineurslaan 4. Later komt daar ineens een huisnummer 500 aan te pas.

Tijdens het zoeken komt de naam van het vroegere CVI (Centrum Voor Informatieverwerking) van de NS ook langs, misschien is dat wat je zoekt met data en telecom? Maar dat CVI zat (later?) in een groot kantoor aan de Croeselaan, ook daar in de buurt.

Ik denk dat wie het pand en de buurt kent er zo toch wel achter kan komen.
http://www.hetutrechtsarchief.nl/collectie/beeldmateriaal/zoeken
(Lees meer...)
8 jaar geleden
HeerVoldemort
8 jaar geleden
Nee het zat niet aan de croeselaan. Het lag achter de knoop karzene. Er staat op Mineurslaan 500 een pand (nu van de belastingdienst) dat is onderdeel van de karzene.
Bordensteker
8 jaar geleden
Misschien helpt het als je deze oude luchtfoto bekijkt:
http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://www.bouwpututrecht.nl/bu/wp-content/uploads/2009/11/luchtfotostation_ca651.jpg&imgrefurl=http://www.bouwpututrecht.nl/bu/2009/11/16/toen-en-nu/&h=1008&w=1381&tbnid=qABSCgNn_mIGDM:&docid=NtcgFqD7UkvlcM&ei=rUmvVZG0LMi1UbLCuagI&tbm=isch&ved=0CEsQMygkMCRqFQoTCNG-_O-e7sYCFchaFAodMmEOhQ&biw=1024&bih=639 Verder nog wat mogelijke zoekplaatsen:
http://www.utrechtfotografie.nl/mineurslaan.html http://www.bouwpututrecht.nl/bu/2009/11/16/toen-en-nu/ http://www.utrechtfotografie.nl/pageID_5794839.html Utrecht voor Hoog Catharijne:
http://utrechtvoorhc.blogspot.nl/

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding