Wij hebben wietoverlast van de buren maar woningbouw en politie doen niets, wie heeft er nog tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet schriftelijk een klacht indienen. Eerst bij de woningbouw, waarbij je ook aangeeft dat je deze overlast al eerder hebt gemeld. Zet in je brief dat je graag binnen 14 dagen na dagtekening een reactie ontvangt, waarin de woningbouw dient aan te geven welke stappen zij gaan ondernemen om jouw probleem op te lossen. Zet ook in je brief dat je jouw klacht zult indienen bij de klachtencommissie, indien je geen reactie ontvangt. Meestal komt de woningbouw dan wel in actie. Helpt dit echter niets en blijf je dus zitten met de wietoverlast, dan kun je de Woonbond om advies vragen. Je moet wel lid zijn (€ 35,15 per jaar), zie link. Succes!

Bronnen:
http://woonbond.nl/pages/lidmaatschap/lidmaatschap

Probeer even in gesprek te komen met de burgermeester. Als je in een kleine gemeente woont zijn ze vaak wel bereikbaar voor de burger op vaste tijden in de week.

Als het allemaal niet helpt, even de media (locale krant oid) tippen dat zowel politie als woningbouwvereniging hier niets aan doen. Als hen dan publiekelijk om een reactie wordt gevraagd, zullen ze waarschijnlijk wel in actie moeten komen.

Verzoek tot handhaving indienen bij de gemeente.

Alle antwoorden die zijn gegeven gaan uit van een groot probleem. Terwijl jij niet aangeeft wat het probleem is. Als er bijvoorbeeld wiet verbouwd wordt en men tapt illegaal elektriciteit af van jou, ja, dan zal je een klacht bij de politie in moeten dienen. Maar als je last hebt van de rook wanneer de buren in de tuin wiet roken is een gesprek met de buren aan te raden. Dus, geef eerst aan wat het probleem is, dan kan er beter geantwoord worden. Tot die tijd zou ik zeggen: ga in gesprek met de buren.