Is Beatrix Wilhelmina Armgard, Prinses der Nederlanden, op dit moment het oudste lid van het Koninklijk Huis?

Toegevoegd na 1 minuut:
Het betreft hier, voor de volledigheid: Beatrix Wilhelmina Armgard, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld.

Toegevoegd na 2 minuten:
Het betreft hier, voor de volledigheid: Beatrix Wilhelmina Armgard, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, voormalig Koningin Beatrix, nu Prinses is de oudste van het koninklijk huis. Momenteel telt het Koninklijk Huis de volgende 10 leden: Koning Willem-Alexander Koningin Máxima Prinses Beatrix De Prinses van Oranje Prinses Alexia Prinses Ariane Prins Constantijn Prinses Laurentien Prinses Margriet Prof. mr. Pieter van Vollenhoven

Bronnen:
http://www.koninklijkhuis.nl/encyclopedie/...

Ja, zij is de oudste. Het Koninklijk Huis heeft sinds de troonswisseling van 2013 de onderstaande tien leden. Huidig staatshoofd: 1. Koning Willem-Alexander Erfopvolgers: De volgende erfopvolgers zijn lid van het Koninklijk Huis: 2. Prinses Catharina-Amalia, prinses van Oranje, prinses der Nederlanden, prinses van Oranje-Nassau 3. Prinses Alexia, prinses der Nederlanden, prinses van Oranje-Nassau 4. Prinses Ariane, prinses der Nederlanden, prinses van Oranje-Nassau 5. Prins Constantijn, prins der Nederlanden, prins van Oranje-Nassau, jonkheer van Amsberg 6. Prinses Margriet, prinses der Nederlanden, prinses van Oranje-Nassau, prinses van Lippe-Biesterfeld. Door een overgangsbepaling blijft prinses Margriet, hoewel ze een bloedverwantschap in de derde graad met koning Willem-Alexander heeft, wel lid van het Koninklijk Huis, omdat ze dit op het tijdstip van inwerkingtreding van de Wet lidmaatschap Koninklijk Huis in 2002 al was, toen al meerderjarig was, en nu nog recht op erfopvolging heeft. Gravin Eloise, graaf Claus-Casimir en gravin Leonore zijn wel erfopvolgers, maar geen lid van het Koninklijk Huis, aangezien ze een verwantschap in de derde graad hebben met de koning. Staatshoofd dat afstand van het koningschap heeft gedaan: 7. Prinses Beatrix der Nederlanden Echtgenoten: 8. Pieter van Vollenhoven, sinds 10 januari 1967 door zijn huwelijk met prinses Margriet; 9. Laurentien Brinkhorst, sinds 17 mei 2001 door haar huwelijk met prins Constantijn; 10. Máxima Zorreguieta, door haar huwelijk op 2 februari 2002 met prins Willem-Alexander en sinds 30 april 2013 aangeduid als koningin.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100