Mag Jeugdzorg achtergrond informatie van mij doorgeven, terwijl ik heb aangegeven dat bepaalde informatie privacy gevoelig ligt voor mij ?

Hallo. ik ben in verwachting van een dochter van mijn vriend waar ik 3 jaar een relatie mee heb, ik heb in mijn jeugd bij jeugdzorg gelopen maar dit is onddertussen al bijna 4 jaar beeindigd en ik heb een goed leven opgepakt, omdat mijn vriend in een instelling woont met ambulante begeleiding waren hun verplicht aangifte te doen bij het AMK, terwijl ik gewoon thuis woon. het AMK heeft mijn informatie uit mijn verleden opgezocht, en ze willen hier een dossier van maken met informatie over mij uit het verleden, ze willen dit dossier doorgeven aan de begeleiders van mijn vriend en ik heb aangegeven dat dit voor mij privacy gevoelig ligt en dat ze die informatie voor zichzelf moeten houden en niet door moeten geven aan andere, Als ze dit toch wel doen is het toch mijn privacy schending wat kan ik ertegen doen, want ik vind het heel vervelend dat ik 4 jaar geleden alles heb afgesloten en nu alles weer terug op mij afkomt, en het misschien zonder mijn toestemming word doorgegeven aan andere.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoals je het schetst denk ik dat ze helemaal verkeerd zitten. Ik zou hevig protesteren, want als het eenmaal is gebeurd kun je dat niet meer echt terugdraaien. Stuur ze dus een aangetekende brioef met daarin dat je volstrekt geen toestemming geeft om je gegevens aan wie dan ook te verstrekken. En mochten ze dat toch doen (of al gedaan hebben), dat je dat zult aanmerken als een onrechtmatige daad, en je je dan zult beraden op juridische stappen. Zie de link voor de regels waaraan Jeugdzorg is gebonden.

Bronnen:
http://www.jeugdzorgnederland.nl/kennisban...