hoe krijg ik broer en zus (met criminele ouders) die elk een kamerhuurcontract hebben en 5 maanden niet betalen uit mijn huis?

Toegevoegd na 6 uur:
Ik heb uiteraard elke maand een sommatie tot betaling verzonden aangetekend.
Huurders betwisten de eindafrekening van de servicekosten over 2012.
De ouders van de huurders gaan waarschijnlijk ook in mijn huis wonen omdat hun 11 panden in Almere worden ontnomen binnenkort na de hoger beroepzaak bij Hof Leeuwarden. Moeder moet voor 2,5 jaar (Rb Lelystad) de gevangenis is. Dit betreft de ANSA zaak, grootschalige fraude met pgb's. Zij moet 3,1 miljoen euro terugbetalen aan de Staat.

Toegevoegd na 9 uur:
Huurders betalen al 5 maanden niet (vanaf 30 april 2013). Zij zijn aan het verrekenen geslagen omdat zij vinden dat zij over 2012 en overigens ook al over 2013, na uitspraak van de Huurcommissie te veel hebben betaald.

Ik wil tot ontruiming overgaan, maar dat is niet morgen of overmorgen geregeld. Vandaag vertelde mij een advocaat dat er eerst 3000 euro achterstand moet zijn; dan dagvaarding, dan betekening door een deurwaarder, dan zitting, dan uitspraak (na met uitstel?) Dan is het Pasen 2014.

Dus in de tussentijd kan er nog van alles gebeuren en dat is volgens mij ook het plan van de ouders. Er zijn vier kamers. In elke kamer staat een flinke plasma tv. Er zijn drie koelkasten. Alles is bommetje vol. Waar moet die vader anders slapen als zijn huis is afgenomen? Zal een woningcorporatie staan te juichen om aan een crimineel een huis te verhuren? Heeft hij geld om in de vrije sector te huren? Heeft hij geld om een huis te kopen? Kan hij een hypotheek krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet altijd beginnen met een aangetekende brief naar ieder van hen te sturen, met daarin vermeldt dat je het opstaande bedrag per ... datum (14 dagen na schrijven), verwacht te ontvangen, ook zet je daarin welke maanden er niet betaald zijn. Je bent daar eigenlijk al (te) laat mee, het bedrag is zo opgelopen, dat dat bijna niet te voldoen is binnen 14 dagen. Als daar op gereageerd wordt, kun je eventueel ingaan op een betalingsregeling. Wordt naar meerdere keren een aangetekende brief te hebben verzonden nog niet betaald, dan kun je een advocaat in de arm nemen en door de rechter laten beslissen, dat ze de woning voor een bepaalde datum moeten verlaten. Als de rechter dit heeft beslist, dan kun je na weigering een deurwaarder inschakelen. Dit werkt alleen als je ze beiden een huurcontract hebt laten ondertekenen. Behandel mensen die criminele ouders, of andere familieleden hebben, niet anders dan een ander, dat zij zich niet aan de wet houden, heeft niets te maken met jouw handelen. Jij hebt recht op jouw geld, probeer dit te krijgen.

Je kan aan de rechter om ontruiming vragen. Zelfs al is de huurachterstand maar twee maanden. En zeker als iemand vaker de huur niet op tijd heeft betaald. Een verhuurder is niet verplicht om een aanmaning (betalingsherinnering) te sturen. Hij mag echter niet meteen incassokosten of aanmaningskosten in rekening brengen. Daarvoor moet een verhuurder eerst een brief sturen aan de huurder waarin hij 14 dagen de tijd geeft om te betalen. Een verhuurder is ook niet verplicht om een betalingsregeling af te sluiten. Je kunt dus ook zonder eerst aanmaningen te versturen deze mensen uit je huis laten zetten met hulp van justitie. Toegevoegd na 37 minuten: Ook als iemand de woning is uitgezet blijft de verhuurder recht houden op huurachterstand en een vergoeding voor de periode die iemand nog in de woning woont. Daarbovenop moet de huurder kosten betalen voor:eventuele incasso, het proces en de wettelijke rente. Ook als er geen schriftelijk huurcontract is heb je rechten en plichten.. Een mondelinge afspraak is namelijk ook geldig, alleen is de bewijslast bij geschillen moeilijker. Uit jouw vraag begrijp ik echter dat er wel een schriftelijk contract is. Beter dus. Toegevoegd na 20 uur: Nu je ineens je vraag (pas veel later) hebt toegelicht blijkt de situatie toch heel anders dan die eerst leek. De huurders betalen de huur dus tijdelijk niet omdat jij ze nog geld verschuldigd bent. De Huurcommissie heeft hier blijkbaar over beslist. De uitspraak van de Huurcommissie is bindend. Als je het niet eens bent met de uitspraak van de Huurcommissie kun je binnen 8 weken na de uitspraak een procedure beginnen bij de kantonrechter. Als je dit niet hebt gedaan of als de rechter geen andere uitspraak heeft gedaan, dan zul je de huurders dus inderdaad terug moeten betalen. http://www.huurcommissie.nl/procedure/verloop-van-een-procedure/ Berekent de huurder na de uitspraak dat hij te veel voorschot servicekosten heeft betaald? Of moet hij geld terugkrijgen vanwege de eindafrekening? Dan moet de huurder zelf zorgen voor het terugkrijgen van het bedrag van de verhuurder.. http://www.huurcommissie.nl/onderwerpen/servicekosten/?tx_alternetcookie_pi1[answer]=yes Dit is dus wat je huurders nu aan het doen zijn. Ze verrekenen de te betalen huur met de te veel betaalde servicekosten. Pas als de huurders na de vereffening nog steeds geen huur betalen (of als ze overlast veroorzaken) kun je na 2 maanden naar de kantonrechter stappen. Waarschijnlijk heeft die advocaat je dit ook willen uitleggen.

Bronnen:
http://www.juridischloket.nl/vraagenantwoo...
http://www.juridischloket.nl/vraagenantwoo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100