Waarom zit er zoveel verschil in diverse weerberichten?

Bijvoorbeeld voor a.s maandag voorspelt teletekst als minimale temperatuur: -4
Het weerbericht van startpagina.nl heeft voorspelt voor maandag als minimale temperatuur: -9.

Daar zit nogal wat verschil tussen.
Waar komt dat verschil vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het valt niet mee om het weer precies te voorspellen, zeker niet ver vooruit. Daar zijn computerprogramma’s voor, maar die gaan op verschillende manieren om met de duizenden mogelijke invloeden op het weer. Maar geen van alle werkt perfect. Welk programma je ook gebruikt, precies weet je het nooit. Voorspellingen zijn altijd een beetje onzeker en - afhankelijk van het gebruikte programma – iets verschillend.

Omdat het weer voorspellen eigenlijk gewoon gissen is wat het zou worden. Toegevoegd na 3 minuten: Er is niets zo veranderlijk als het weer

Dan heeft vast altijd iemand het wel bij het rechte eind! ;) Mijn voorspelling is gewoon niet meer luisteren en 's morgens uit het raam kijken, en als ik mazzel heb gaat de zon ergens op de dag toch nog schijnen..

Dat komt omdat men verschillende weermodellen gebruikt kijk maar eens via Startpagina nl het weer klik op : weer in het nieuws kijk links . klik op Pluimverwachting daar kun je het goed zien www.weer.nl /home/weer/pluimverwachting

Omdat het bij voorspellingen blijft die begrensd zijn door een relatief klein oppervlak . Elke wijziging in windrichting heeft direct een wijziging in de atmosfeer tot gevolg .En alle meteorologen zijn het eens dat het efficienter is zou zijn een weerkaart van westeuropa te "plotten" (zo noemen zij dat) dan een bv alleen maar zeeland. En zelfs met de mees technologische hoogstandjes blijft het dikwijls een zeer moeilijke wetenschap.

Omdat ieder maatschappij zijn eigen meteorologiesche weersverwachtingen heeft. Een weersvoorspelling is een voorspelling over het weer van de komende dag of dagen. Het (professioneel) doen van weersvoorspellingen is de meest bekende tak van de meteorologie en wordt beoefend door een meteoroloog.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Weersverwachting