Duiven die kip eten, is dat kannibalisme?

Dus, het is middagpauze en ik loop even het centrum in en koop een broodje Kippeling bij de keurslager. Kip dus. Vervolgens ga ik op een bankje zitten genieten van mijn broodje. Ik ben zo onhandig met het eten van broodjes, dat ik stukjes kip op de grond laat vallen. Vervolgens komt er een groepje duiven afstormen op het vlees.

Mijn vraag: Is dit kannibalisme en beseffen duiven wel dat dit vogelvlees is? (kip dat kip eet is kannibalisme, maar ik weet niet of datzelfde geldt voor alle soorten vogels).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat is geen kannibalisme. Wij zouden bijvoorbeeld best onze naaste verwanten in het dierenrijk op kunnen peuzelen (dat is nou letterlijk een broodje aap), zonder dat het kannibalisme zou zijn. Je noemt het pas kannibalisme als een dier zijn eigen soortgenoten opeet. Anders zouden bijvoorbeeld alle roofvissen kannibalen genoemd moeten worden. Nee, de duiven weten niet dat ze vogelvlees eten. Ze eten zo ongeveer alles wat er voor hun snavel komt. Daarom (en vanwege het feit dat ze overal voorkomen waar mensen en hun afval zijn) noemen mensen ze ook wel vliegende ratten.