Is er een maximum aan het aantal ziekenhuizen waar je kan lopen?

Ik loop er nou al in flink wat, en waarschijnlijk komt er weer één bij. Is er ook een maximum aan verbonden; bijv. volgens je verzekeraar? Of hangt dat per verzekeraar af?

NB Ik heb mijn verzekeraar al geprobeerd te bellen, maar nadat ik 12 minuten naar een stom deuntje heb zitten te luisteren, had ik er geen zin meer in, ik probeer het later nog eens.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

verzekeringstechnisch lijkt het me van niet. of je de benodigde behandelingen nu in 1 ziekenhuis ondergaat of dat je ze verspreid over diverse ziekenhuizen ondergaat is lood om oud ijzer. het ene ziekenhuis heeft soms meer te bieden dan het ander.

Nee theoretisch niet, maar praktisch wel... Geen enkele zorgverzekeraar limiteert je het aantal ziekenhuizen dat je kunt of mag bezoeken...

Zoals het aantal groenteboeren waar jij je appels koopt niet beperkt kan worden, kan dat ook niet bij ziekenhuizen. Als je de behandelingen vergoed wilt krijgen van je verzekeraar, stelt die ook geen beperkingen.

Dat is nog steeds mogelijk. Ook kan het ene ziekenhuis jou weer door verwijzen naar een andere ziekenhuis met meer specialisme. De ene keer kan het een knie zijn, de andere keer een hernia. Er is dus geen maximum, zolang jij maar verzekerd bent.

Nee hoor. Je kan voor iedere klacht een andere ziekenhuis uitzoeken. Soms is dat wel nodig omdat de kundigheid natuurlijk of uiteraard kan verschillen. Is natuurlijk niet de bedoeling dat je voor 1 klacht bij diverse ziekenhuizen loopt. Dat pikt de zorgverzekering niet.