wat is de oudste straat van eindhoven??

Weet jij het antwoord?

/2500

Hier is een goed antwoord op te geven. Dit ligt aan de manier waarop Eindhoven is ontstaan. Eindhoven is een vergroeiing van enkele dorpen en is ook niet zo oud. Omdat er dorpen vergroeide bestonden er in die dorpen al straten voordat Eindhoven bestond. Toen Eindhoven daadwerkelijk begon te ontstaan waren er dus al talloze straten en er is dus niet direct een oudste straat in Eindhoven.

Op verschillende websites staat vermeld dat het Stratumseind de oudste straat van Eindhoven is. Volgens een twitterbericht van ene Patrick Wiercx stond op 3 oktober 2012 in het Eindhovens Dagblad dat het Stratumseind de oudste straat van Eindhoven is. De heer Wiercx is hier niet zeker van. Zie https://twitter.com/PatrickWiercx/status/253745114575409152 Ook op deze website https://groups.google.com/forum/#!msg/ligfiets/ZsoH0bJaMls/TbuDXxj1RqkJ staat vermeld, dat het Stratumseind de oudste straat van Eindhoven is. Op de website van het Eindhovens Dagblad vond ik nog een artikel over het oudste stukje van Eindhoven. Dat is rondom het klooster Mariënhage: http://www.ed.nl/regio/eindhoven/toekomstplannen-voor-oudste-stukje-eindhoven-1.1640164 Toegevoegd na 1 uur: De tekst op deze website http://www.omroepbrabant.nl/?news/168202572/Oudste+stuk+Eindhoven+onder+druk.aspx is ook heel leuk om te lezen.

Bronnen:
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/toekomstp...
https://groups.google.com/forum/#!msg/ligf...
https://twitter.com/PatrickWiercx/status/2...

Na onderzoek van een aantal kaarten moet ik velen teleurstellen, Na onderzoek van een aantal kaarten is de Vrijstraat de oudste straat die op prenten en kaarten te zien is. Ook bestond het stratumseind toen nog niet maar wel de Rechtesteenstraat. De Rechtesteenstraat is het verlengde van de huidige Stratumseind wat destijds kortesteenweg hete en kwam uit bij de Stratumse poort, daarna hete de weg Stratumsedijk.

Bronnen:
http://www.eindhovenfotos.nl/kaart_eindhov...
https://maps.google.nl/maps?hl=nl&lr=lang_...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100