Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (3)

Hier is een goed antwoord op te geven. Dit ligt aan de manier waarop Eindhoven is ontstaan. Eindhoven is een vergroeiing van enkele dorpen en is ook niet zo oud. Omdat er dorpen vergroeide bestonden er in die dorpen al straten voordat Eindhoven bestond.

Toen Eindhoven daadwerkelijk begon te ontstaan waren er dus al talloze straten en er is dus niet direct een oudste straat in Eindhoven.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Op verschillende websites staat vermeld dat het Stratumseind de oudste straat van Eindhoven is.

Volgens een twitterbericht van ene Patrick Wiercx stond op 3 oktober 2012 in het Eindhovens Dagblad dat het Stratumseind de oudste straat van Eindhoven is. De heer Wiercx is hier niet zeker van. Zie https://twitter.com/PatrickWiercx/status/253745114575409152

Ook op deze website https://groups.google.com/forum/#!msg/ligfiets/ZsoH0bJaMls/TbuDXxj1RqkJ staat vermeld, dat het Stratumseind de oudste straat van Eindhoven is.

Op de website van het Eindhovens Dagblad vond ik nog een artikel over het oudste stukje van Eindhoven. Dat is rondom het klooster Mariënhage: http://www.ed.nl/regio/eindhoven/toekomstplannen-voor-oudste-stukje-eindhoven-1.1640164

Toegevoegd na 1 uur:
De tekst op deze website http://www.omroepbrabant.nl/?news/168202572/Oudste+stuk+Eindhoven+onder+druk.aspx is ook heel leuk om te lezen.
(Lees meer...)
Antoni
11 jaar geleden
Na onderzoek van een aantal kaarten moet ik velen teleurstellen, Na onderzoek van een aantal kaarten is de Vrijstraat de oudste straat die op prenten en kaarten te zien is.

Ook bestond het stratumseind toen nog niet maar wel de Rechtesteenstraat. De Rechtesteenstraat is het verlengde van de huidige Stratumseind wat destijds kortesteenweg hete en kwam uit bij de Stratumse poort, daarna hete de weg Stratumsedijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding