Als iemand 'foute' ideeën heeft (bijvoorbeeld racistisch is), is het dan beter om al zijn uitspraken te negeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij niet Communicatie werkt over het algemeen beter om dat soort denkbeelden opt te ruimen dan negeren. Deze persoon heeft andere ideeen dan jezelf. Daar kan je eea uit leren. De denkbeelden die hij heeft zijn ergens op gebaseerd; Als je er achter kan komen waarop ze gebaseerd zijn, kan je ze wellicht ontkrachten. Tevens leer je de argumenten waarom eea zou zijn zoals deze persoon het ziet. Daarmee kan je je sterken & voorbereiden op eventuele andere racistische situaties & tegenargumenten bedenken. Toegevoegd na 1 uur: [bedankt rose] Het feit dat iemand racistische uitspraken doet indicieerd misschien dat hij eenander wereld beeld heeft dan anderen. Maar maakt die persoon niet automatisch dom of onwetend op andere vlakken. Dus nee. Andere opmerkingen moet alleen dan negeren als ze daadwerkelijk onzinnig zijn. Maar oed. Dat wist je zelf ook wel.

Door te negeren ontneem je de ander inzicht. Je kunt wel een verduidelijking vragen op de ideeën en net zolang doorvragen tot de ander zichzelf vastpraat. Heb je een weldenkend mens voor je, dan wil die nog wel eens tot 'inkeer' komen. Meestal zitten dit soort ideeën erg diep.

Is het niet een ontzettend 'fout idee' om te denken dat jij kan bepalen of een idee al dan niet fout. Je kunt beslissen dat het voor jou fout is, maar dan heb je het wel gehad. Jouw idee is even gevaarlijk als de uitspraken waar jij je aan stoort.