Wie staat er boven de koningin?

Toegevoegd na 1 minuut:
kwa positie

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

god Toegevoegd na 1 minuut: en de regering want die heeft meer te doen. met hun ministeriele verantwoording

de premier van een bepaald land.

De koning m.i. Of God, die de koningin haar macht heeft "gegeven".

Er staat niemand boven de koningin wat 'macht' of 'positie' betreft. Zij staat op gelijke voet met de regering die uiteindelijk alle beslissingen neemt.

In alle Koninkrijken is de feitelijke macht als het beslissingsrecht aan banden gelegd en de nadruk ligt op het protocolaire. Er staat weliswaar niemand boven maar elke beslissing en /of uitspraak moet "gedekt" zijn door de uitvoerende macht , zijn de regering. En achter de schermen is het nog ingewikkelder : subtiele invloed vanuit de Bilderberggroepe, de loge,de Europese Commisssie, de amerikaanse inlichtingendienst en zovele grote en kleine lobbyisten die allen hun gelijkje in het complexe "wie staat er boven wie" spelletje willen halen.

Samen met de koningin bestuurt het kabinet het land.

Qua positie staand de Koning boven de Koningin. Verder niemand. Toegevoegd na 7 minuten: Dit is dus ook de rede dat wijlen prinsen Bernard en Claus geen koning zijn genoemd; maar prins bleven. Anders zou hier verwarring in komen te ontstaan, want niet hùn waren het staatshoofd maar hun vrouw. Dit probleem was er bij wijlen koninginnen Wilhelmina van Pruisen, Anna Pauwlowna en Emma niet. Deze zijn dus wel koningin genoemd naast hun mannen wijlen koningen Willem I,II,III. Met de zekerheid van een grote waarschijnlijkheid gaat H.K.H. prinses Máxima dan ook koningin heten naast haar man Z.K.H. de prins van Oranje. Toegevoegd na 8 minuten: staand = staat Toegevoegd na 11 minuten: Ik vergeet helemaal wijlen prins Hendrik! Deze is als man van koningin Wilhelmina ook prins gebleven. Dus net als wijlen prinsen Bernard en Claus.

formeel niemand..zij zet handtekeningen onder wetten etc.. maar in praktijk is haar macht nihil.

Beatrix is officieel onze Koning bij de gratie Gods. Welkom in de middeleeuwen...

De Koning (m/v) is er in drie gedaantes: als staatshoofd, als privé-persoon en als constitutionele koning. Ik ga ervan uit dat je de eerste variant bedoelt. Er staat dan niemand boven de koning(in). Als privé-persoon is het gewoon een burger, maar die bedoel je neem ik aan niet. Als constitutionele koning treedt zij op onder verantwoordelijkheid van de ministers (maar zij staan niet boven de koningin).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100