Waarom zitten er in vliegtuigen zwemvesten en geen parachutes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze zijn reëel, parachutes is een mooi idee, maar er kan geen deur op tijdens de vlucht, hoe kun je dan iets doen, laat staan dat je een parachute kunt aandoen, als je deur opent, dan kun je niet leven in een vliegtuig, de luchtdruk wordt zo laag, dat je geen lucht meer krijgt en het kan 60° onder nul zijn op 12 kilometer hoogte... Nee realistisch is het als een vliegtuig op het water landt, dan dan iedereen eruit kan en zich via een zwemvest zich kan redden... Dus dat is wel reëel...

Omdat je zonder parachute toch wel terug naar beneden komt maar zonder zwemvest niet terug omhoog. Airbags lijkt me geen slecht idee.

Als je in volle vlucht uit zo'n Boeing springt, overleef je dat toch niet omdat je door de wind meteen tegen het vliegtuig aan knalt. Maar als zo'n vliegtuig een noodlanding maakt, is het wel fijn om een zwemvest te hebben.

Je wordt toch de motor ingezogen dus die chute heb je helemaal niet nodig

Omdat als er al overlevenden zijn na een vliegtuigramp dit overlevenden zijn op de grond of in het water, dus dan heb je niks aan een parachute.

In de zee heb je meer tijd om na te denken over je zwemvest : en ik vrees dat er in de lucht iets gebeurd geen tijd hebt om een parachute aan te doen en als je hem aanhebt dat je in paniek direcht aan het touwtje trekt en er is in het vliegtuig ook geen ruimte om een parachute aan tedoen : en denk ook eens aan de ouderen en aan de kinderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100