Was de bombardering van Hiroshima een gevolg van de 2e Wereldoorlog?

Iedereen weet dat de bombardering van Hiroshima een gevolg was van de bombardementen van Pearl Harbour door de Japanners. Maar had dit nu te maken met de 2e wereldoorlog? Of staan deze bombardementen totaal los van de 2e wereldoorlog?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk ! (met een kleine voetnoot) De japanners begonnen de oorlog tegen Amerika door Pearl Harbor te bombarderen Door verdragen met duitsland en italie (AXIS) werd het een wereldoorlog Dat heeft wel de ontwikkeling van de oorlog en de machinerie van de oorlog versnelt. Maar bedenk dat Amerika pas actief in de 2de wereld oorlog werd nadat japan hen aanviel. En dus ook tegen Duitsland en Italie, door het AXIS verbond. De geschiedkundige oorzaak van de Hiroshima was dat de japanner waren terug gedrongen op hun eigen terrein De amerikanen stonden op japans grond gebied, al waren het maar kleine eilanden, niet de grote hoofdeilanden Deze kleine eilanden werden met hand en tand verdedigt De oorlog en trouw aan de keizer werd een kostbare zaak aan mensenlevens Een conventionele invasie op Japans hoofdeilanden zelf zelf zou nog meer mensen levens kosten. Gezien bij de japanners de mentaliteit van harakiri plegen voor de keizer (die in hun ogen goddelijk was) was onstaan en dat was al eeuwen zo Was er dus geen sprake van deze zich ooit zouden overgeven en dat zou de Amerikanen teveel kosten. Bedenk ook dat nadat de oorlog tegen duitsland gewonnen werd in feite alleen de Amerikanen alleen nog tegen japan vocht. en ze waarschijnlijk maar weinig steun van ander landen zouden kunnen krijgen simpelweg omdat van de landen de hele krijgsmacht en economie op zijn gat lag en ze dus aan de weder bouw van hun eigen zaakjes (Landen) moesten werken Dus werd de Atoombom ingezet als shock effect om de japanners zelf tot totale overgave te dwingen. Dus ja de atoom bombardering is een gevolg dan de 2e wereldoorlog op het pacifiek front. *)Je zou wel eens kunnen nadenken over de Japanse cultuur over het feit dat ze hun keizer Vergoddelijkten. Het was wel alleen de keizer die zijn volk uit deze cultuur kon terugroepen. en gelukkig deed hij dat Later werd goddelijke status van de keizer en zijn familie ook teruggedraaid.

De bombardementen met een atoombom waren noodzakelijk om japan tot de overgave te dwingen en minder geallieerde soldaten en matrozen om het leven te laten komen.

Klopt, toch een toevoeging. Die nucleaire bommen kwamen de Amerikanen goed uit. 1. Het was een wraak voor Pearl Harbor. 2. De Amerikanen hadden 2 soorten bommen ontwikkeld en wilden beide uitproberen op echte mensen. Dat is de reden waarom de 2de bom gelost werd kort nadat Japan de wapenstilstand had getekend. Het werd later afgedaan als een vergissing.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100