Wie was het heulmeisje?

Het heulmeisje zou Duits zijn, maar hoe weten ze dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze weten niet dat ze Duits is, ze is MOGELIJK Duits. Ze ZOU gewerkt hebben in scheveningen, iemand ZEGT haar een lift te hebben gegeven, en een ander DACHT dat ze uit Essen kwam. Quotes van een nieuwsbericht van Nu.nl http://www.nu.nl/binnenland/2901442/politie-hoopt-duitse-tips-heulmeisje.html Volgens politiewoordvoerder Thomas Aling is besloten het Duitse, rechtstreeks uitgezonden opsporingsprogramma Aktenzeichen XY ungelöst te benaderen nadat Opsporing Verzocht eerder dit jaar een aantal tips opleverde. Daaruit bleek dat het meisje mogelijk Duits was. Ze zou gewerkt hebben in de horeca in Scheveningen of Den Haag. Er meldde zich onder anderen een man die haar een lift had gegeven tot bij Maarsbergen. Hij verklaarde dat ze Duits sprak. Een andere getuige dacht dat het Heulmeisje afkomstig was uit Essen. Door het miljoenenpubliek op de Duitse zender ZDF aan te spreken, hoopt de Utrechtse politie eindelijk achter de identiteit van het meisje te komen en haar nabestaanden duidelijkheid te kunnen geven. Ook is er nog steeds een kans dat haar moordenaar wordt gepakt. ''Als die Duits is, kan hij in Duitsland nog worden vervolgd. In Nederland is de zaak verjaard, maar daar niet", aldus Aling. Het meisje heette vanaf 1986 Monique Jacobs. Haar schedel zou overeen komen met die van dit vermiste meisje. In 2006 bleek Monique Jacobs echter nog te leven. Ook is in 1994 al een keer een verdachte opgepakt. Die pleegde zelfmoord, waardoor het nooit tot een rechtszaak is gekome Toegevoegd na 2 minuten: Kortom, de politie neemt de kans aan dat ze Duits zou kunnen zijn, het zou mogelijk zijn, maar 100% zekerheid wat haar afkomst is, wie ze heet en waar ze heeft gewoond is er nog steeds niet. Vandaar ook de oproep in de Duitse media.

Het Heulmeisje is dichtbij de grens met Duitsland gevonden. Ze Hebben haar niet kunnen linken aan vermissingen in Nederland. En er is een getuige die beweerd iets over de moord icm Duitsland te hebben gehoord.

Ze weten niet wie het is. In de link het bericht hierover uit nu.nl van januari. Vanmorgen op de radio gehoord dat men in de Duitse opsporing verzocht er aandacht aan gaat besteden en tevens dat ze nog steeds neit weten wie het is. De naam komt van de parkeerplaats waar het lichaam gevonden is. Toegevoegd na 1 minuut: Er zijn tips binnengekomen die mogelijk naar Duistland verwijzen. Dat zegt verder niets maar heeft wel tot deze poging van het cold case team geleid.

Bronnen:
http://www.nu.nl/media/2712205/vijf-tips-3...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100