Waarom doet Engeland wel mee met bijv. Ek voetbal maar doet Engeland niet mee aan de OS 2012.

Groot Brittannië is een verzamelnaam voor engeland Wales en schotland denk ik. Maar bij voetbal doen deze landen wel apart mee maar bij de OS2012 niet. Kan iemand mij duidelijk uitleggen waarom dit is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Groot Brittannië doet wel mee hoor. Deelnemende landen mannen (16) Brazilië, Egypte, Gabon, Groot-Brittanië, Honduras, Japan, Marokko, Mexico, Nieuw-Zeeland, Senegal, Spanje, Uruguay, Verenigde Arabische Emiraten, Wit-Rusland, Zuid-Korea, Zwitserland. Deelnemende landen vrouwen (12) Brazilië, Canada, Colombia, Frankrijk, Groot-Brittanië, Japan, Kameroen, Noord-Korea, Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Zweden.

Bronnen:
http://sport.infonu.nl/kampioenschappen/92...

Het Brits olympisch voetbalelftal is de voetbalploeg die het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland vertegenwoordigt op het mannentoernooi van de Olympische Spelen. Op de Olympische Spelen worden de vier Home-Nations (Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales) vertegenwoordigd door het Brits Olympisch Comité waardoor alleen het Brits voetbalelftal kan meedoen aan de Spelen en niet de afzonderlijke Home-Nations. Het olympisch voetbaltoernooi wordt door de FIFA georganiseerd, maar in tegenstelling tot de Home-Nations is het Britse team niet bij de FIFA aangesloten. Daardoor kan het Britse team niet meedoen aan het olympische kwalificatietoernooi en zich dus niet plaatsen voor de Olympische Spelen. Bovendien staat het IOC niet toe dat een van de Home-Nations namens Groot-Brittannië uitkomt. Een uitzondering is uiteindelijk gemaakt voor 2012 als de Spelen in eigen land plaats vinden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brits_olympis...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100