Van Dijk wil een boek dat niet geleverd is, vergoed krijgen omdat ik het niet in kan leveren. Op de bon staat: wordt nageleverd. Wat nu?

Van Dijk wil dat ik een boek dat ze niet konden leveren toch vergoed, want ze vinden dat ik hen er aan had moeten herinneren dat ze ze nooit nageleverd hebben. Dat staat volgen hun in de algemene voorwaarden. Ik vind dit oplichting.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zeer interessante vraag, vanuit wat ik zo even op internet heb kunnen opsnuffellen hoef je niet te betalen. In de bron bij deze reactie staat een link naar consuwijzer.nl waarin je kunt lezen over je rechten bij een dergelijke situatie, in het artikel staat ook een link naar een conceptbrief die je aan het bedrijf kan sturen. Het had wel makkelijker geweest als u het bedrijf eerder had laten weten dat het boek nog niet was aangekomen.

Als Van Dijk niet kan aantonen dat ze jou een boek hebben geleverd en jij kan aantonen dat het nog in nalevering was, kan Van Dijk jou juridisch niets maken hoor. Iets in rekening brengen wat ze nooit geleverd hebben. Te gek voor woorden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100