Wie is het eerst aan de beurt als een andere kassa opengaat in bijv. een supermarkt ?

Stel je stat in de rij voor ene kassa en ziet dat er een andere kassa opengaat. Je bent d eeerste en gaat er gelijk heen ondanks dat je meer achter stond in de eerdere rij ben je nu eerder dan een klant die nog ergens anders wachtte. En toch meent deze vrouw in dit geval weer te moeten zegge ' volgens mij was ik eerder ' .. euhm nee ik was eerder volgens mij want zij was druk met iets anders terwijl ik open de ruimte inkijk!! Hoe zit het nou precies?

Toegevoegd na 3 minuten:
De kassiëres zijn zelf ook niet altijd even duidleijk, zeggen ze dat een kassa opengaat en dat de eerste volgende aan de beurt is terwijl ze de hele rij aankijken. Wie is de eerstvolgende dan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar zijn geen " geschreven" regels voor. Hetzelfde als een kruispunt waar rechts voorrang heeft en waar 4 auto's uit alle richtingen staan te wachten. Iedereen komt van rechts, dus iedereen heeft " voorrang" De gene die als eerste gas geeft, neemt hiermee dus het voortouw en de rest volgt daarna vanzelf. Dus in theorie zou het zijn, de gene die als eerste actie onderneemt, de eerst volgende klant is. Als je uitgaat van eerst volgende wachtende klant, dan is het de gene die op dat moment aan de beurt is zijn spullen op de band te leggen, maar daar nog niet aan begonnen is.

Volgens mij is het gewoon: wie eerst komt, die eerst maalt. Bij twijfel bepaalt de 'gastvrouw in wiens huis' je vertoeft wie eerst komt. Als iemand zegt: volgens mij was ik iets eerder, kun je zeggen: u hebt gelijk. :) Alle gekheid op een stokje: in de praktijk zijn de caissiëres wel zo handig aan te wijzen wie aan de beurt is: "de eerstvolgende aan die kassa kan bij mij komen aansluiten". Geen misverstand meer. En helemaal bij twijfel: gebruik je gezond verstand en een stukje beleefdheid (geldt zeker ook voor die mevrouw die je aansprak). Toegevoegd na 1 minuut: Volgens mij is de eerstvolgende degene die zijn/haar spullen nog niet op de band heeft gelegd.

Het is niet zo dat de eerste komt eerste maalt . Het meisje achter de kasse zegt altijd ! De eerst volgende kan bij een andere kassa betalen .

diegene die in de rij staat en waarvan de spullen nog niet op de band ligt, dat vind ik persoonlijk het meest eerlijk

In Nederland is dat degene die het beste zijn of haar ellebogen gebruikt, of ie nou in die andere rij vooraan stond of niet. In de meeste buitenlanden is dat degene die in de eerste rij als eerstvolgende aan de beurt was geweest. Nederlanders hebben niet voor niets een onbeleefdheidsreputatie in het buitenland. In Engeland staan de mensen ook in de rij voor de bushalte. En in de super staat er één rij, op afstand van de kassa's, en roept de caissière die vrij is de eerstvolgende klant - eerlijker kan niet. Ik ben het overigens niet met je eens dat jij in de beschreven situatie als eerste aan de beurt bent. Want als die tweede kassa nou niet was opengegaan en andere dame voor jou had ook even zitten suffen, was je haar dan gepasseerd? Ik ben het wel met je eens dat de caissière van de nieuw geopende kassa duidelijker de klant mag aanspreken die volgens haar aan de beurt is. Maar misschien weet zij het ook niet goed en houdt ze daarmee de Hollandse botheid in stand.

Bij onze Alert Heijn, als ik moet bijdraaien, zeg ik altijd de eerstvolgende in de rij mag ook bij mij komen afrekenen. De eerst volgende in de rij is in dit geval de eerste in de rij die zijn/haar boodschappen nog niet op de band heeft gelegd. Zijn er meerdere kassa's open, dan is het inderdaad wie het eerst komt die het eerst maalt, maar dan wel een van diegene die vooraan in de rij stonden. In de praktijk gaat dit eigenlijk altijd goed.

Die het eerst komt is het eerst aan de beurt bij een andere kassa. Mocht er iemand daar niet mee eens zijn dan negeer je hem/haar.

hier zeggen zeg: de eerste die aan de beurt is mag naar deze kassa komen. en dan moet je ze zien haasten... ze willen allemaal als eerste aan de beurt zijn, en helemaal het volk wat achteraan in de rij staat. (ik blijf dan staan, want iedereen heeft zo'n haast dat ik fijn aan kan sluiten en zo aan de beurt ben) het zou wel netjes zijn als je achter de persoon blijft die VOOR je aan de beurt is, of aan de beurt zou zijn, maar dat is een kwestie van normen en waarden waarschijnlijk.

Er zijn geen echt vaste regels voor, in elk bedrijf doet men het anders of men doet juist niets en laat het over aan de klant. Bij ons is het: wie het eerst komt wie het eerst maalt. Ik attendeer dan ook graag de mensen voor mij dat er een andere kassa opengaat en blijf zelf staan terwijl zij naar de andere kassa gaan en blij zijn dat ik hen erop geattendeerd heb. Op die manier schuif ik zelf ook op naar voren. Een win-winsituatie. Zelf vind ik het vervelend om mezelf te stressen om zoiets, dus doe ik het op mijn manier.

Dat hangt van de situatie en de wellevendheid af. Formeel zal de gene die het eerst, zonder een ander weg te drukken daar aan de beurt zijn. Het is een NIEUWE situatie, mensen die wat verder weg staan en de winkel goed kennen kunnen anticiperen op "kassa bij". Vooral mensen die weinig hebben kunnen snel reageren. Regels zijn er niet voor dus moet fatsoen en redelijkheid de maatstaf zijn. Vergelijkbaar met als je voorrang verleent of krijgt als je weinig spul hebt en de band toch volgelegd moet worden voor je afrekent. Waar wij wonen is daar nooit ruzie om, heeft iemand echt haast dan moet immers ook daar ruimte voor zijn. Lang soebatten zorgt alleen maar voor meer vertraging, behandelt dus een ander zoals uzelf behandeld had willen worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100