Wie is het eerst aan de beurt als een andere kassa opengaat in bijv. een supermarkt ?

Stel je stat in de rij voor ene kassa en ziet dat er een andere kassa opengaat. Je bent d eeerste en gaat er gelijk heen ondanks dat je meer achter stond in de eerdere rij ben je nu eerder dan een klant die nog ergens anders wachtte. En toch meent deze vrouw in dit geval weer te moeten zegge ' volgens mij was ik eerder ' .. euhm nee ik was eerder volgens mij want zij was druk met iets anders terwijl ik open de ruimte inkijk!! Hoe zit het nou precies?

Toegevoegd na 3 minuten:
De kassiëres zijn zelf ook niet altijd even duidleijk, zeggen ze dat een kassa opengaat en dat de eerste volgende aan de beurt is terwijl ze de hele rij aankijken. Wie is de eerstvolgende dan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

diegene die in de rij staat en waarvan de spullen nog niet op de band ligt, dat vind ik persoonlijk het meest eerlijk

Bij onze Alert Heijn, als ik moet bijdraaien, zeg ik altijd de eerstvolgende in de rij mag ook bij mij komen afrekenen. De eerst volgende in de rij is in dit geval de eerste in de rij die zijn/haar boodschappen nog niet op de band heeft gelegd. Zijn er meerdere kassa's open, dan is het inderdaad wie het eerst komt die het eerst maalt, maar dan wel een van diegene die vooraan in de rij stonden. In de praktijk gaat dit eigenlijk altijd goed.

Dat hangt van de situatie en de wellevendheid af. Formeel zal de gene die het eerst, zonder een ander weg te drukken daar aan de beurt zijn. Het is een NIEUWE situatie, mensen die wat verder weg staan en de winkel goed kennen kunnen anticiperen op "kassa bij". Vooral mensen die weinig hebben kunnen snel reageren. Regels zijn er niet voor dus moet fatsoen en redelijkheid de maatstaf zijn. Vergelijkbaar met als je voorrang verleent of krijgt als je weinig spul hebt en de band toch volgelegd moet worden voor je afrekent. Waar wij wonen is daar nooit ruzie om, heeft iemand echt haast dan moet immers ook daar ruimte voor zijn. Lang soebatten zorgt alleen maar voor meer vertraging, behandelt dus een ander zoals uzelf behandeld had willen worden.