Wat is Pogoën?

Weet iemand wat Pogoën is?
Dit n.a.v een stukje wat ik net zie op tv van een knul die verteld over Headbangen en Pogoën.
Headbangen weet ik wel maar dat andere??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

voila: http://nl.wikipedia.org/wiki/Pogo_(dans)

wat me bijstaat was dat ten tijde van de punk, en betekende het heftig op en neer springen.

Dit is Pogo-en: Toegevoegd na 1 uur: The dance takes its name from its resemblance to the use of a pogo stick. http://en.wikipedia.org/wiki/Pogo_%28dance%29

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=3MLYYvFLnUk

pogoen was meer een term die ik gebruikte om gewoon ongestoord bij een bandje te springen en op te gaan in de muziek. Soms vraagt een band je op een bepaalde maat mee te springen, dat is volgens mij pogoen... het woord wordt het meest in samenhang met punkmuziek gebruikt dacht ik.

Het begrip 'pogo' kende ZIJ uit de speelgoedbranche: een springstok met een veer erin en waarmee het moeilijk was vooruit te komen. Later werden er wedstrijdpogo's gemaakt en stuntpogo's. De redelijk gecontroleerde bewegingen worden nu dus in verband gebracht met de vaak wilde moves van de pogo- en mosh-scene. Het kinderlijke is er dus wel van af, zou je kunnen zeggen. Als je er ver vanaf staat - zoals ik - doet het woord pogoën je niet erg veel, maar het zal ongetwijfeld voor velen associaties oproepen met heftige feesten!

Bronnen:
http://www.woordvandedag.nl/Woord.aspx/Pogo%C3%ABn

Dat is springen met een soort stelt met aan weerszijden van de stok plaatsen voor je voeten. In de stok zat een veer die je door te springen indrukte,waardoorje een kangaroe achtige sprong maakte. Voor zoevr ik weet zijn ze nooit erg populair geworden in Nederland.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100