Mag je in de supermarkt al iets opeten/drinken en vervolgens de lege verpakking afrekenen?

Dit zie ik de laatste tijd wel vaak, mensen die bv. erg veel dorst hebben, het product in de supermarkt al opdrinken en vervolgens het lege pak/flesje bij de kassa afrekenen. Ik vraag me af of dit eigenlijk mag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eigenlijk ben ik het niet zo met de antwoorden eens. Ik denk dat het wèl mag. (Of het netjes is, is een ander verhaal.) Wettelijk gezien is het pas diefstal als je de afrekenpunten voorbij loopt zonder te betalen. Zelfs wanneer je iets in de winkel in je zakt stopt, kun je vóór de kassa nog niet aangehouden worden voor winkeldiefstal. Je kan iimmers gewoon nog steeds netjes alles afrekenen. Er zal een verschil zijn tussen wettelijk verboden en de voorwaarden die een winkel stelt

De koop is gesloten als er "eenheid is over de zaak, de prijs en de levering" Die is er op het moment dat je het in je karretje legt. Je bent dus al eigenaar. De betaling is een geheel andere zaak. Die hoor je te doen. Voor een leeg of een vol pak. Huisregels kunnen de wet niet overstijgen.

Als u de intentie hebt dit product gewoon af te rekenen is hier niets mis mee. Tenzij de huisregels anders bepalen, deze dienen dan wel kenbaar zijn en natuurlijk te worden nageleefd. Als het getuigt van goed fatsoen, tja........... Ik doe het stiekem ook wel eens, maar bij hoge uitzondering. Ik geef het wel te kennen of laat het duidelijk zien aan de kassamedewerker. Afrekenen met een stuk metworst in de mond is natuurlijk not done ;)

ik werk zelf in een Jumbo , en bij de regels staat het niet. het beste kunt u het gewoon vragen bij een service balie omdat die een onduidelijke regel is . maar als je bijvoorbeeld snel suiker nodig hebt (laag suiker) dan mag je bij ons meestel gewoon een pak druivensuiker los maken ...