Welke elementen uit een andere cultuur zouden de Nederlandse cultuur goed doen?

Toegevoegd na 19 uur:
Wat iemand uit mijn klas vandaag zei: warmte (gevoelsmatig, niet meteorologisch), en respect voor jezelf, je familie en je vrienden. Laat elkaar niet vallen, stel je eigen belangen niet voor die van je familie, en zorg voor jezelf. Ga niet als je 16 bent drinken tot 4 uur in de ochtend en met 10 verschillende jongens/meisjes zoenen. Je ouders en andere familieleden + vrienden zijn hier sturend in.
Deze klasgenoot is geboren en getogen in Nederland binnen een Irakees gezin.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

We hebben er al heeeeeeeeeeeel veel overgenomen, en dagelijks "sluipen" er nieuwe binnen en laten we daar alsjeblieft mee doorgaan. Denk aan vuurwerk met oud en nieuw dankzij de Chinezen. De Kerstviering, een deel van de Germanen, Katholieken en nu de Noord Amerikanen. Ga zo maar door, wat is Nederlands? Wij nodigen al eeuwen hele bevolkingsstammen uit den verre uit, die nemen hun gewoontes mee. Het fijne en mooie nemen we over.

Siesta!

Spirituele elementen.

Lekker uitgebreid, gezellig en lang tafelen .... Dus leven om te eten en niet eten om te leven.

Ehm in andere culturen worden de schoenen standaard uitgedaan bij het betreden van een woning. Ik vind dit wel zo schoon! Het samenhorigheidsgevoel, idd lekker met zijn allen lang aan de tafel. Meer beleefdheidsvormen, respect en beleefd aanspreken van oudere mensen, is helaas niet meer gewoon in Nederland.

Gastvrijheid

Dat je niet van te voren hoeft te bellen of het uitkomt als je langs wil komen en altijd (zonder aankondiging) kunt aanschuiven.

Uitgebreid met elkaar eten, de tijd nemen en daardoor echt tijd hebben om met elkaar te praten. In Spanje is dit zo herkenbaar, ook zeker aan het strand hele familie komt samen. Parasol, stoelen, tafel en een tafelkleed mee en heerlijk uitgebreid eten en daarna lekker slapen. Zeker op plaatsen waar het niet echt toeristisch is zodat je hier tussen de Spanjaarden zit en niet het volle toerisme.

Islam... Lijkt niet, maar is toch echt zo... Toegevoegd na 5 uur: Het maakt begrip, en begrip daar hebben we nog niet genoeg van... Als wij die elementen toelaten, dan wordt het ons, en "ons" opent de dialoog... Laten we in Nederland de verbroedering beginnen, net als met het poldermodel der drugs... Dus laat de islam maar in de Nederlandse cultuur binnensluipen, we worden er rijker door... Allemaal... Begrip verbindt...

Nederland is nogal plat en nat, het gevoel kent een onderschikte plaats. In andere culturen mag je voelen, wordt het gevoel niet als minderwaardig beschouwd. Ik heb het gevoel dat de mensen in die landen minder zakelijk zijn. Dat element zou de Nederlandse cultuur goed doen.

Eethuisjes/restaurants. Carnaval in bepaalde gedeeltes van ons land. De mensen zelf.

pelan, pelan...vrij vertaald: rustig aan..niet zo lopen stressen.

Wat meer naar buiten barstende blijheid. Als ik in de wereld rondreis, valt het me vaak op, hoeveel 'blijer' mensen vaak zijn, hoeveel minder tobberig, hoeveel minder 'zout op slakken leggend', hoeveel meer ze duidelijk kunnen genieten ...

Serieus contact met de natuur hebben.

Zorg voor de ouderen. Gastvrijheid. Joie de vivre.

Respect voor iedereen, geduld en gastvrijheid.

Vriendelijkheid Toegevoegd na 40 seconden: Die zijn we hier de laatste jaren kwijt geraakt.

vrolijkheid en generositeit van alle zuiderse landen die in de zon liggen

Wat mij betreft mogen wij een beetje meer China mentaliteit door nederland roeren. Niet de strenge kant van China, maar de Zen kant, de gezondheidsleer en de bewegingsopvoeding. De -altijd-eerst-glimlachen regel vind ik geweldig van china. Ook hun gezondheidsleer kijkt meer naar de hele mens en minder naar symptoombestrijding. Het feit dat kinderen al heel jong intensieve bewegins opvoeding krijgen vind ik ook prachtig. Wat wij hier aan gym doen in de jonge jaren wordt daar als lachwekkend gezien en niet erg gezondheidsbevorderend. Enneh, tja, ik vind hun siervuurwerk prachtig :-)

Etniciteit Mensen met een vergelijkbare afkomst delen vaak een aantal gemakkelijk herkenbare cultuurelementen – bijvoorbeeld kledingstijl of eetgewoonten. Cultuur wordt dan ook vaak impliciet en soms zelfs expliciet gelijk gesteld aan etniciteit. Ten onrechte: etnische groepen worden niet in eerste instantie bepaald door culturele (of taalkundige) homogeniteit, maar door het trekken van een sociale grens door de groep zelf en door anderen. Die grens hoeft zeker niet het bestaan van grote culturele verschillen te markeren. Vaak zijn culturele verschillen binnen een etnische groep sterker dan de verschillen tussen leden van de ene etnische groep en de leden van een andere etnische groep. De grenzen van een etnische groep zijn vaak relatief duidelijk, waarbij voor de leden van die groep een gedeelde afkomst in het algemeen centraal staat. Een ‘culturele grens’ is veel minder gemakkelijk te trekken: het culturele verschil tussen groepen mensen is altijd gradueel, waarbij sommige cultuurelementen duidelijk verschillen terwijl andere elementen juist sterk overeenkomen. Een etnische (of nationale) groep kan proberen zijn identiteit te versterken door de nadruk te leggen op culturele verschillen met andere etnische groepen, en culturele overeenkomsten te bagatelliseren.

solidariteit naar andere mensen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100