Wat nou als je op je 20e arbeidsongeschikt raakt, maar pas 3 maanden hebt gestudeerd toen je het werd? (Wajong uitkering)

Je kan een wajong uitkering aanvragen als:
- vóór uw 17e verjaardag gehandicapt/arbeidsongeschikt was; of
- zes maanden of langer student was en jonger dan 30 jaar was toen u arbeidsongeschikt werd.
Dus als je, zoals in mijn vraag, niet onder 1 van die 2 valt, kan je dan ook geen wajong uitkering aanvragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan kom je niet in aanmerking voor een Wajong uitkering. Je komt waarschijnlijk wel in aanmerking voor een arbeidsongeschiktheids uitkering.

Ik heb over dit punt een heftig gevecht gevoerd met uwv, en uiteindelijk gewonnen. Ze konden niet bewijzen dat ik NIET voor mijn zeventiende al ziek was, en ik had het belang van die mededeling niet ingezien.... kostte me vier jaar vechten met die lui! Ik vermoed dat je heeeeeel goed moet gaan zoeken naar argumenten om deze regels te kunnen omzeilen. Uiteindelijk lukte mij dat door te stellen dat ik NU 100% arbeidsongeschikt ben ( is ook gewoon waar volgens hun eigen beoordeling) en dat hoe lang ik al ziek ben eigenlijk geen verband houdt met de mogelijkheid tot werken. je bent letterlijk jong-gehandicapt. tijdsregels of niet. Maar op dit punt ben je dan aan het vechten over de "redelijkheid" van een van HUN regels! Grensgeval dit.

Dan zit je in een situatie dat je gewoon pecht hebt... Eén van de weinige mogelijkheden die over blijft is om via de bijstand afgekeurd te worden t.z.t.. Maar dan volg ik de regels zoals ze er zijn... Besef wel dat als je WAJONG aanvraagt je ook nooit meer van dat stempel af komt. Want zelfs als je gewoon aan het werk gaat. ontslagen wordt en WW krijgt. Dan zelfs kom je na de WW weer in de WAJONG uitkering... En ik ken vanuit mijn omgeving voorbeelden van mensen die op hun 64ste nog even herkeurd worden voordat ze met 65 met pensioen gaan...

Ik had ook Wajong aangevraagd en die werd afgekeurd omdat ik me niet met die klachten had ziek gemeld VOOR mijn 16e of 17e.. Als je voor die leeftijd al met die klachten bij een dokter, ziekenhuis, psychiater enz. bent geweest, kun je dit bij het UWV aangeven. Dan heb je grotere kans op Wajong. Overige tekst van mij komt bij reactie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100