Zijn er nog duitsers die Adolf heten?

Ik vroeg het me gewoon af.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor die zijn er nog..Ook Nederlanders met die naam trouwens..

Ze zullen er vast wel zijn maar je zal maar zo heten.

Bronnen:
http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/8470/A...

Ik ken ook een Spanjaard die Adolfo heet. Maar daar is het een minder beladen naam dan hier. Maar echt een leuke naam? Nee. We noemen hem trouwens Ado.

Sinds 1950 is die voornaam in Duitsland gelukkig nauwelijks meer gebruikt. Kijk maar:

Bronnen:
http://www.beliebte-vornamen.de/4501-adolf.htm

Ja hoor, de naam Adolf als voornaam is lang niet zo besmet als de naam Hitler is als achternaam, en hij komt nog steeds her en der voor, zij het niet meer zo veel als vroeger (er kleeft toch wat vervelende nasmaak aan), maar vooral onder de mensen die voor 1940 geboren zijn (en daarvan leven er nog aardig wat) bevinden zich veel Adolfs, en ook die zijn soms nog veel vernoemd. Vooral in het Zuid-Oosten van Duitsland komt de naam nog steeds voor (zie kaartje). - wel iets gedateerd; het kaartje is van 1999. Zoals je in de bron kunt zien, had de naam al voor de tweede wereldoorlog behoorlijk aan populariteit ingeboet, net zoals we hier lang niet zo veel Jannen en Karels meer zien. Maar ook in Duitsland kleeft er toch wel veel bezwaar aan de naam ; populair is hij zeker niet.

Bronnen:
http://www.beliebte-vornamen.de/4501-adolf.htm

Ja hoor waarom niet ik zie niet in wat de naam Adolf anders maakt dan Klaas Piet of Jan-Peter,er zijn toch ook mensen die Hoessein heten,wat maakt dat uit,behalve voor die bekrompen mensen die een naam linken aan een gebeurtenis waar diegene die de naam draagt part noch deel aan heeft gehad. Als je als nakomeling van een zo beladen naam(Hitler Mengele) je naam verandert omdat je niet trots bent op wat een ver familielid gedaan heeft of juist dat niet doet omdat je je (terecht)niet schaamt daar je er niets aan kunt doen dat je verwant bent heb ik daar alle begrip voor,het word na 64 jaar tijd dat we niemand veroordelen die niet betrokken was bij die verschrikkelijke tijd alleen om een naam of zijn of haar afkomst.

Ik heb de naam ook wel eens gezien, een man heette zo stond op het adres bordje van een Ferienwohnung. Gek he, dit is me toch bij gebleven...

Waarschijnlijk niet veel. Tot 2007 das de naam Adolf namelijk verboden in Duitsland. Zie wikipedia: In Duitsland was tot 2007 de naam Adolf verboden, omdat oorlogsmisdadiger Adolf Hitler zo heette. In 2007 werd het verbod opgeheven omdat Adolf een veelvoorkomende familienaam was en veel Duitse ouders hun zonen toch naar een vader of grootvader met deze naam wilden vernoemen. De in Duitsland gangbare verkleinversie is "Adi", en soms ook "Dolf". Wanneer een Nederlander Dolf heet is dit meestal afgeleid van de naam "Rudolf".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100