zijn asielzoekers altijd vluchtelingen en is familie van een gastarbeider asielzoeker?

Zijn asielzoekers altijd vluchtelingen? Als een gastarbeider in nederland is komen werken en zijn familie komt later ook in nederland wonen, is die familie dan asielzoeker omdat zij niet officieel in nederland werken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een asielzoeker is in principe altijd een vluchteling ; iemand die in zijn eigen land gevaar loopt, en ' asiel' (onderdak, bescherming) zoekt in het buitenland. Gastarbeiders kunnen te allen tijde terug naar hun eigen land, maar zijn hier - in principe tijdelijk - om te werken. Al is dat tijdelijke soms vrij lang. Familie van gastarbeiders zijn in het doorsnee geval gewoon immigranten. Als zij al een verblijfsstatus krijgen, is dat niet op basis van bedreiging in het eigen land, dus géén politiek asiel.

Asielzoekers zijn mensen die verzoeken om een lang of kortdurend verblijf in Nederland.Dat hoeven niet perse politieke vluchtelingen te zijn,maar kunnen ook mensen zijn die gewoon in Nederland willen komen wonen. Familie van een gastarbeider is asielzoeker,omdat de familie moet verzoeken om een tijdelijk,of permanent verblijf in Nederland. (asiel=verblijf)