Kan ik Gevechtsvlieger worden in Australie met een Nederlandse Nationaliteit?

Ik droom er al heel mijn leven van gevechtsvlieger te worden, alleen zie ik dat dat in Nederland tegenwoordig een bijna onmogelijk doel is, vooral met de aankomende bezuinigingen. Ik ben de afgelopen zomers in Australië geweest en ik vind het een prachtig land en zou er graag willen leven, nou las ik laatst dat er een groot tekort was aan defensie personeel in Australië en dat ze mensen uit het buitenland proberen te halen.

Groet,

Victor

Weet jij het antwoord?

/2500

Eigenlijk moet je je wel laten neutraliseren. Bedenk wel dat het een hele dure opleiding is (voor Australië dan), maar als jij bereid bent te verhuizen naar de andere kant van de wereld om per sé een fighter-pilot te worden, kan dat voor "motivatie" wel eens in je voordeel kunnen werken. Australië haalt het liefst reeds opgeleide officieren. Wellicht handiger om eerst in NL luchtmachtofficier te worden en dan nog eens over Aus na te denken.

Bronnen:
http://www.airforce.gov.au/careers/

je mag een leger in het buitenland dienen met je nederlandse nationaliteit, zolang dit land geen oorlog heeft met nederland, of nederlandse bondgenoten. (het staat veel gedetailleerder beschreven in de wet, maar dit is de "abn" beschrijving.) ik heb een blog gevonden van een nederlander, die ook meegevochten heeft met Het Nederlandse leger, het Zuidlibanese leger, het Franse Vreemdelingenlegioen en het Kroatische leger. hij heeft flink wat geschreven over nederlanders, in buitenlandse legers, wellicht dus een slim stukje leesvoer, en er staat daar ook een reageer knop, misschien kan hij je nog meer vertellen over de voor/nadelen. link staat bij bron.

Bronnen:
http://www.krijgsmacht.nl/artikelen/nederl...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100