Wat is het meest geschikte moment van de dag om informatie op te slaan?

Veel mensen leren bijvoorbeeld 's avonds uit boeken, omdat dat het beste uitkomt qua tijd. Maar is het misschien niet verstandiger om dat overdag te doen, omdat je hersens 's avonds juist langzaamaan in rustmodus overschakelen? Wat zijn jullie ideeën?

Weet jij het antwoord?

/2500

In theorie ben ik het met je eens. Maar in de praktijk werkt het bij mij beter om dingen op te slaan. Overdag gaat er nog teveel aan andere dingen door mn hoofd om echt opperste concentratie te bereiken. 'S avonds heb ik daar totaal geen last van. Dus ja...waarschijnlijk zal dit weer voor elk anders zijn.

Ochtendmensen leren overdag beter en avondmensen leren 's avonds beter. Voor mij persoonlijk is het beter om in de avonduren te leren, omdat ik een avondmens ben en overdag drukker ben met andere dingen. Dit is natuurlijk voor iedereen anders, maar over het algemeen is het zo, dat je moet leren op het moment, dat je je fit voelt.

Dat hangt er in eerste instantie vanaf of je een ochtend- of een avondmens bent. Verder heeft het invloed of je 's middags of 's avonds warm eet. Maar over het algemeen zijn mensen het meest alert en dus het best in staat om informatie op te slaan tussen 11.00 en 13.00 uur. Hoe verder je daar vanaf zit, hoe langer het duurt voordat je nieuwe gegevens kunt opslaan.

Ik heb ooit ergens gelezen dat je het beste leert rondom 11 uur 's morgens. Of het waar is weet ik niet. Je schijnt ook beter informatie op te nemen als je je geur stimuleert (geurkaarsje, parfum etc).

Het hangt af, zoals anderen hiervoor al zeiden, van of je een ochtend- of avondmens bent. Misschien een handige tip: als je bijvoorbeeld bij er leren mint-kauwgom eet, alleen die smaak, en je doet dit ook op het moment dat je de desbetreffende toets (o.i.d.) hebt, dan helpt dit bij het herinneren van de stof! Het schijnt je hersenen enorm te stimuleren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100