Waar ligt het grootste winkelcentrum van Europa?

De ene site zegt dat deze in Duitsland ligt, de andere in Turkije en nog een andere zegt in Londen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de onderstaande twee antwoorden zie ik een aantal winkelcentra, die absoluut niet Europa's grootste zijn. Recentelijk zijn wij in Newcastle upon Tyne geweest. In deze Noord-Engelse stad ligt het METROCENTRE. Toeristen uit Europa en Azie boeken speciaal reizen hiernaartoe om alleen te shoppen. DFDS organiseren speciale reizen vanuit Nederland met hun veerboten voor mensen, vooral dames, die hier soms maar een aantal uren winkelen en dan weer terugvaren naar IJmuiden. Wij kwamen trouwens voor de voetbalclub Newcastle United en wat minder voor de winkels. Hierin bevinden zich op dit moment circa 340 winkels en 50 restaurants. Het is echt waanzinnig wat hier naast nog aan voorzieningen te vinden is. Het winkelcentrum in Oberhausen is best de moeite waard, maar dit centrum is net zoals de meeste Duitse winkelcentra overzienbaar. Welk winkelcentrum is nog groter dan the METROCENTRE, ik ben benieuwd en blijf deze goede vraag in ieder geval volgen !

BRUSSEL - Met de opening van het grootste winkelcentrum van Europa is het startschot gegeven voor het tweede leven van East London. Twee uur voor de deuren van het Stratford City shopping center opengingen, stonden nieuwsgierigen al in een lange rij aan te schuiven om er toch maar als eerste bij te zijn. De meer dan 300 winkels, 70 restaurants, een bioscoop met 14 zalen, drie hotels, bowlingbaan en het grootste casino van het Verenigd Koninkrijk aan de ingang van het olympische park zijn indrukwekkend. Het winkelcentrum moet de sleutel zijn tot de wederopstanding van het oosten van Londen./

Bronnen:
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.as...

Zowel Oberhausen (CentrO) als Istanbul (Forum Istanbul) als London (Stratford City shopping centre) claimen het grootste winkelcentrum te hebben van Europa. Omdat de claim van London het nieuwste is, verwacht ik dat London op dit moment qua oppervlak het grootste winkelcentrum van Europa zal hebben.

In Oostenrijk bij Wien (Wenen) in de richting van de Hongaarse grens is een winkelcentrum, die volgens mij heel groot is. Ik ben er met de bus langs gekomen. Toegevoegd na 47 minuten: In Oostenrijk schijnt nog een grotere te zijn, namelijk Kaufhaus Tyrol in of bij Innsbruck.

De Ramblas? @ Barcelona?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100