Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar ligt het grootste winkelcentrum van Europa?

De ene site zegt dat deze in Duitsland ligt, de andere in Turkije en nog een andere zegt in Londen.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
5.2K
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Mij is ook Duitsland gezegt.
fremar
12 jaar geleden
Als je goed op google kijkt zie je dat de linken over Duitsland al een paar jaar ouder zijn.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Groot in oppervlakte of aantal winkels?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

In de onderstaande twee antwoorden zie ik een aantal winkelcentra, die absoluut niet Europa's grootste zijn. Recentelijk zijn wij in Newcastle upon Tyne geweest. In deze Noord-Engelse stad ligt het METROCENTRE. Toeristen uit Europa en Azie boeken speciaal reizen hiernaartoe om alleen te shoppen. DFDS organiseren speciale reizen vanuit Nederland met hun veerboten voor mensen, vooral dames, die hier soms maar een aantal uren winkelen en dan weer terugvaren naar IJmuiden. Wij kwamen trouwens voor de voetbalclub Newcastle United en wat minder voor de winkels. Hierin bevinden zich op dit moment circa 340 winkels en 50 restaurants. Het is echt waanzinnig wat hier naast nog aan voorzieningen te vinden is.

Het winkelcentrum in Oberhausen is best de moeite waard, maar dit centrum is net zoals de meeste Duitse winkelcentra overzienbaar.

Welk winkelcentrum is nog groter dan the METROCENTRE, ik ben benieuwd en blijf deze goede vraag in ieder geval volgen !
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

BRUSSEL - Met de opening van het grootste winkelcentrum van Europa is het startschot gegeven voor het tweede leven van East London.
Twee uur voor de deuren van het Stratford City shopping center opengingen, stonden nieuwsgierigen al in een lange rij aan te schuiven om er toch maar als eerste bij te zijn. De meer dan 300 winkels, 70 restaurants, een bioscoop met 14 zalen, drie hotels, bowlingbaan en het grootste casino van het Verenigd Koninkrijk aan de ingang van het olympische park zijn indrukwekkend. Het winkelcentrum moet de sleutel zijn tot de wederopstanding van het oosten van Londen./
(Lees meer...)
fremar
12 jaar geleden
Zowel Oberhausen (CentrO) als Istanbul (Forum Istanbul) als London (Stratford City shopping centre) claimen het grootste winkelcentrum te hebben van Europa.

Omdat de claim van London het nieuwste is, verwacht ik dat London op dit moment qua oppervlak het grootste winkelcentrum van Europa zal hebben.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
De Claim van Stratford City Center is dat het het grootste winkelgebied is, dat is een andere claim dan het grootste winkelcentrum (dat centrum ligt natuurlijk wel in het winkel gebied). Zelfs in de UK is het niet het grootste winkelcentrum (slechts 175.000 m2) Het MetroCentre is met 194.000 m2 net ietsje groter.
In Oostenrijk bij Wien (Wenen) in de richting van de Hongaarse grens is een winkelcentrum, die volgens mij heel groot is. Ik ben er met de bus langs gekomen.

Toegevoegd na 47 minuten:
In Oostenrijk schijnt nog een grotere te zijn, namelijk Kaufhaus Tyrol in of bij Innsbruck.
(Lees meer...)
12 jaar geleden
De Ramblas? @ Barcelona?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding