Kan je een boete krijgen of halt voor sneeuwballen gooien ?

Dit ongeval heeft meerdere malen plaatsgevonden en de huis eigenaar in kwestie is naar mijn huis gekomen en ik heb bekent. Hij had eigenlijk alleen mijn vriend gezien, maar ik lieg graag niet in de buurt van me ouders, dus ik heb bekent. Maar hij zei ik heb jullie meerdere malen bij me gezien en ik ga de politie bellen als er nog een keer iets tegen me raam word gegooid ( mijn tegen argument) en wat als iemand anders het doen. Boze meneer antwoord: dan zorg jij maar dat de rest het niet doet. Ik: ik ken niet iedereen die in mijn buurt woont. Hij: toch bel ik de politie, en hij kwam erg dreigend met een rood gezicht bij ons, maar hij vertelde dat er vaker bij hem gekloot word met vuurwerk,eieren,eikels,stem,vuilnis en sneeuwballen, ik zei eerlijk dat ik alleen sneeuwballen heb gegooid, daarna gingen we naar die vriend van me, en ik zei kom we gaan morgen sorry zeggen met een bos bloemen, en hij zei nee en daarna tientallen tegen argumenten, maar ik laat hem toch sorry zeggen, en het moet gemeend worden, maar nu dwaal ik af, dus kan ik nou problemen verwachten als iemand zijn ramen bekogelt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

buiten dat het niet verstandig is om sneeuwballen tegen iemands raam te gooien kan je idd de verkeerde treffen. je hebt je vrienden niet nodig om je excuus nog een keer aan te bieden toch? ze hoeven je handje niet vast te houden. wissel de sneeuwbal in voor een ruiktertje zoals je idee was en bel netjes aan. zeg dat je spijt hebt, en enkel de sneeuwballen hebt gegooit. vertel dat je begrijpt dat dit heel storend is als de man vaker het doelwit is, maar jij hiervan niet op de hoogte was. laat weten dat je het niet nog een keer zal doen, maar dat je echt geen invloed hebt op wat anderen doen en laten. dus: het spijt me, en helaas kan ik enkel verantwoording nemen voor mijn eigen aandeel. van mij zal u geen last meer hebben. vervolgens ga je naar je vriend en leg je duidelijk uit dat jij geen gedram aan je adres wil omdat hij zich niet weet te gedragen. laat duidelijk weten dat je hem niet wil verraden, maar als je moet kiezen tussen gedoe aan jou deur over iets waar jij geen schuld aan hebt, en de keuze tussen de boze man naar het juiste adres sturen waar hij wel verhaal kan halen snel gemaakt is. jij jou verantwoording, en je vriend het zijne. als hij dit niet wil snappen zou ik er over na gaan denken of deze vriend wel een vriend van je is als jij door zijn gedrag in de problemen komt met deze man. zit je echt in zak en as en zijn er veel mensen die je niet kent die het op dit raam hebben gemunt maak dan een afspraak met de wijkagent. leg het verhaal voor, vertel van het excuus en het bosje bloemen, en zeg dat je je niet makkelijk voelt onder de dreigementen van de man (wat dit is wat hij doet en kan hier zeker ook over aangesproken worden. JIJ bent niet de oppas die de hele dag voor zijn raam kan gaan staan en kan voorkomen dat anderen hun verantwoording nemen natuurlijk) kortom: speel open kaart naar iedereen. een boete kan je niet krijgen als niet bewezen kan worden dat jij je misdraagt. hetzelfde voor halt.

Zolang je geen schade maakt is het niet echt strafbaar denk ik en ook al komt de politie hoef je geen namen te noemen want je hebt het recht om te zwijgen.

Het enige wat jullie kunnen doen is die man met rust laten,dan betijd dit wel weer.Ik kan me zijn kant ook wel indenken.Hij zit rustig tv te kijken o.i.d en schrikt dan ineens om dat ie een klap op het raam hoort.En of dat nu van een stukje vuurwerk of een sneeuwbal op die ruit is maakt in dit geval niets uit. Toegevoegd na 7 minuten: Maar een boete zal je er niet krijgen,hooguit een vermaning als het zo ver zou komen.En als jullie hem voortaan met rust laten en niet meer treiteren gebeurt er niets.

ja zeker dat je een boete kan krijgen. wet boek van strafrecht 424. Hij die op of aan de openbare weg of op enige voor het publiek toegankelijke plaats tegen personen of goederen enige baldadigheid pleegt waardoor gevaar of nadeel kan worden teweeggebracht, wordt, als schuldig aan straatschenderij, gestraft met geldboete van de eerste categorie

Bronnen:
http://wetboek.net/Sr/424.html?l=1

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100