Ik wil geen vingerafdrukken geven bij het gemeentehuis voor mijn id bewijs. Mag ik dat weigeren?

Ik lees dat als ik een nieuwe id kaart ga aanvragen vingerafdrukken moet afstaan.
Ik heb niks te verbergen maar vind dat privacy schending!
Mag ik dit weigeren?
Of zijn er manieren om hier aan te ontkomen door bijvoorbeeld als je vingers heel erg te vijlen met een nagelvijl of klodders verf en lijm op mijn vingers te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je afdruk wordt alleen nog maar opgeslagen op de kaart zelf. Het wordt niet meer centraal geregistreerd in Frankrijk, met dank aan Donner. Je kunt het dus wel weigeren maar je hoeft je geen zorgen te maken over je privacy. Toegevoegd na 1 uur: de laatste 2 zijn geluidsfragmenten van radio 1 , excuses voor de kwaliteit, opgenomen via de handy als mp3(met storingen)

Bronnen:
www.camilleri.nl/2011/04/staat-stopt-met-o...

Je mag het weigeren. Maar dan krijg je geen id kaart of paspoort. Er zijn geen manieren om te voorkomen dat je vingerafdruk kan worden herleid. Behalve dan het afhakken van je vingers.

Zeker mag jij dat weigeren, maar in ruil weigeren de ambtenaren jou een ID te geven. Toegevoegd na 5 minuten: De heer Jongenele is het tot aan de hoge raad aan het proberen. De zaak wordt 25 januari behandeld. Tot nu toe is hij in het ongelijk gesteld.

Bronnen:
https://www.vrijbit.nl/dossier/registratie...

Volgens mij is een vingerafdruk onderdeel van het ID. Daarbij zou het dus zo zijn dat ze voor een enkeling een aanpassing moeten maken en het fraude gevoeliger word aangezien de vingerafdruk ontbreekt. Tot op heden word er niets tot weinig met die vingerafdruk gedaan. Identificatie geschiedt vrijwel alleen via het gezicht en vragen.

Vreemd genoeg hebben ze bij mij alle vingers geprobeerd en alle werden door de computer als niet geschikt genoemd. Dit doordat mijn vingerafdrukken te beschadigd waren door mijn werk. Toch gewoon mijn ID kaart gekregen.

je ID zal geweigerd worden en kijk eens in de plaatselijke snackbar of ze een bakplaat hebben - dit voor het laatste gedeelte van je vraag