Waar kan ik verkeershufters aangeven?

Ik zie het zo vaak op de autosnelweg. Overtredingen links en rechts. Iedere keer dat ik een klein ritje maak, is het een aflevering van Wegmisbruikers waard. Nergens politie te bekennen. Kunnen de burgers niet een handje meehelpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In tegenstelling tot de andere antwoorden, zeg ik: Doe maar! Waarom asociaal weggedrag melden? Agressiviteit onder weggebruikers neemt toe. In Europa is het aantal slachtoffers van agressief rijgedrag in vier jaar tijd verdrievoudigd. Jonge bestuurders zijn vaker betrokken bij letselongevallen door roekeloos rijgedrag. Ook asociaal of agressief rijgedrag geconstateerd? Om het te melden bel 0900-8844 of vul hier het meldingsformulier in.

Bronnen:
http://www.asociaalweggedrag.nl/nieuws/uit...

Burgers kunnen zeker een handje helpen! www.kombijdepolitie.nl Succes met solliciteren!

Nergens. De politie moet het uit eigen waarneming vaststellen.

Ben het eens met WJHM5600 Wij als burger worden al aan alle kanten genaaid. Moeten we dan ook nog elkaar gaan naaien? Laat dat soort dingen maar over aan de gene wie daar over gaan. Het is hun werk. Zij doen ook niet ons werk. Natuurlijk zijn er altijd extreme gevallen. Die zou je aan kunnen geven bij de politie.

Vroeger meldde ik het bij de politie, nu bij asociaal weggedrag (zie link hierboven). Ik bedoel dan ook asociaal weggedrag dat mij of mijn omgeving in gevaar brengt en dat echt niet door de beugel kan. Zoals die mafkees die mij toen ik op de motor reed via de middenberm op de snelweg nog ging inhalen. Of die gekken die op 1 cm van je bumper blijven hangen en met de lichten knipperen. Wat de site met de melding doet weet ik eigenlijk niet. Na een melding bij de politie werd ik altijd teruggebeld dat ze erachteraan hadden gezeten.

Als er een mogegelijkheid toe bestaat,dan kun je elke dag wel tig meldingen aangeven. En hoever moet je gaan met zoiets. En vaak is het woord tegen woord. En voor het rijden door een rood stoplicht,of rechts inhalen en dergelijke heeft het geen enkel nut. Ik ben geen verrader,dat is mij altijd geleerd. Maar als ik zie als iemand een aanrijding veroorzaakt en doorrijd dan noteer ik echt wel het kenteken. Want je weet nooit wat zo,n dader aanricht,en wie hij treft met zijn roekeloos gedrag.

Zolang het om overtredingen gaat zal de politie het vast moeten stellen. Een misdaad kun (moet) je wel aangeven, maar die zal je niet zo vaak tegen komen denk ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100