als iemand 2x levenalang straf krijgt gaan ze dan echt dood in de gevangenis?

Hallo ik zit op veronica gevaarlijke gevangenissen te kijken iemand heeft 2x levenslang gekregen sterft die persoon dan echt in de cel? Door ouderdom of ziektes? Of is levenslang een aantal jaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

In Amerika blijf je echt zitten dus hij heeft nog Ff te gaan

In Nederland is 1x levenslang genoeg: "Nederland is het enige land in Europa waar bij een levenslange gevangenisstraf geen mogelijkheid tot voorwaardelijke invrijheidsstelling bestaat, oftewel waar het echt levenslang betekent.[2] In Nederland kan gratie alleen verleend worden via Koninklijk Besluit, en dit is sinds 1970 maar drie keer gebeurd."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Levenslange_g...

Dat ligt er heel erg aan in welk land je de straf krijgt. In Nederland is levenslang een aantal jaar, maar in sommige staten in de VS is levenslang echt levenslang en sterf je dus in de gevangenis.

Ja, want je leeft maar 1 keer.......levenslang is tot je sterft, als je dan nog eens levenslang krijgt heb je zo en zo geen leven meer.

Levenslang is levenslang, je sterft dan ook in de gevangenis in Nederland mits de regering op humanitaire gronden positief besluit op je verzoek tot invrijheidstelling (gratie). De laatste die gratie heeft gekregen is Hans van Zon, zijn straf werd omgezet naar 28.5 jaar gevangenisstraf en kwam vrij in 1985 vrij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100