Wat is het belang van een vertrouwensrelatie tussen hulpverleners en hun clienten?

Literatuur onderbouwing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uitermate zinnig artikel dat meer zegt dan ik hier kan samenvatten: Het ethos van de hulpverlener Leijssen, Mia (2000). Toegevoegd na 2 minuten: Onderaan het artikel een uitgebreide literatuurvermelding.

Bronnen:
https://perswww.kuleuven.be/~u0004551/Arti...

Een goede begeleidingsstrategie,De hulpvraag duidelijk stellen en welke diagnose toegepast zou kunnen worden.Behandel strategieen; die word gekenmerkt doordat ze erop gericht zijn en ook de pretentie hebben het probleem op te lossen. Omgangsstrategieen zijn niet gericht op het doen verdwijnen van het probleem maar het leefbaar houden van een situatie.Het beheersbaar maken van het probleem.

Een hulpverlener kan alleen goede resultaten bereiken als hij/zij de ins en outs van de cliënt kent en de cliënt vertelt alleen over gevoelige onderwerpen als hij/zij de hulpverlener vertrouwt.

www.profi-leren.nl/files/saw_dc51.pdf Klik op bovenstaande link en je zult heeeeeeeeel veel informatie vinden. Dit is een goede tip van iemand die zelf ook te maken heeft met vertrouwensrelaties tussen hulpverleners en cliënten.