Wanneer spreek je van pedofilie(waar is de grens)?

Hiermee bedoel ik, wanneer is iemand een pedofiel. Van 1 keer zich aangetrokken voelen tot een jonger persoon? Of meerder keren?

Bronnen aub

Weet jij het antwoord?

/2500

Pedofilie heeft niets te maken met "zich aangetrokken voelen" tot een jonger persoon. Een of meer keren is al helemaal geen criterium. Het is een gevoel. Dat zit in je. Dat blijft. Op pedofilie.nl is de definitie: Pedofilie is de seksuele aantrekking tot (veel jongere) kinderen. Oftewel: het zich seksueel primair aangetrokken voelen van volwassenen en bepaalde adolescenten tot kinderen die nog niet geslachtsrijp zijn. Dus zich niet aangetrokken voelen tot andere mannen, of andere vrouwen, maar primair tot kinderen. Als je dat voelt, dan kun je het daar heel moeilijk mee hebben, maar je hoeft er niets mee te doen. Veel hetero- en homoseksuelen zijn ook celibatair, hebben geen seks. Daarnaast is er dus Pedoseksualiteit = Seksuele omgang tussen een kind en een volwassene. Toegevoegd na 28 minuten: Je aangetrokken voelen tot een jonger persoon heeft daar niets mee te maken. Er zijn heel veel relaties die heel goed gaan, met een heel groot leeftijdsverschil. Dat seks met minderjarigen verboden is, dat is weer iets heel anders.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pedofilie
http://www.pedofilie.nl/definities

Pedofilie is niet aan een aantal keren gebonden, maar gaat over een patroon in de sexuele voorkeur.l We spreken over het algemeen van pedofiliteit wanneer iemand zich sexueel aangetrokken voelt tot pre-puberale kinderen, waarbij het geslacht vaak niet eens ter zake doet. Dat is niet een kwestie van ' een keertje' of uitproberen ; over je gevoelens heb je nu eenmaal weinig controle. Een heel ander verhaal is of je er iets mee DOET, en of je dus van pedofiel pedosexueel wordt. En aangezien kinderen NOOIT een gelijkwaardige relatie met een volwassene kunnen aangaan, is dit type relatie in onze cultuur - terecht - volledig onacceptabel. Je sexuele voorkeur is grotendeels aangeboren en voor een deel aangeleerd. Hoe groot de overeenkomst tussen verschillende ' afwijkingen' van de norm zijn (zitten bijvoorbeeld homosexualiteit, pedofiliteit en fetisjisme in dezelfde hersengebieden, of heeft de opvoeding / jeugdervaringen op een of meerdere hiervan een grotere invloed? En waar je tijdens je sexuele ontwikkeling mee in aanraking komt, wordt ook makkelijker onderwerp van affectie. Niet voor niets is het volledig scheiden van jongens en meisjes niet per definitie een goed idee. Maar je kunt gerust stellen : als je terugkerende seksuele fantasieen krijgt voor een bepaalde categorie mensen (of dieren desnoods) zit daar wellicht een stukje seksuele voorkeur. Maar 'experimenteren' in gedachten komt zeker ook voor. Bijna iedereen heeft wel eens een stiekem fantasietje over een sexueel avontuur met iemand van het eigen geslacht, zonder homosexueel te hoeven zijn. Zo schijnen bij vrouwen bijvoorbeeld ook verkrachtingsfantasieen hoog te scoren, terwijl geen vrouw er aan moet denken te worden verkracht. Op het platteland was het vroeger (en op veel plaatsen nu nog) vrij gebruikelijk dat jongens hun eerste sexuele ervaring hadden met een dier, zonder dat bestialiteit hoog op hun ' verlanglijstje' staat; meer een combinatie van hormonen, nieuwsgierigheid en wat voor handen is. Zo kan er best eens een fantasietje over een totaal verboden / ontoelaatbare vorm van sex (bijvoorbeeld met een kind) door je hoofd schieten, terwijl je daar in het echt niet aan moet dénken. Dat hoeft dus absoluut niet te betekenen dat je pedufiel bent opf zelfs pedofiele gevoelens hebt. Het is eigenlijk meer de categorie : wie geil is wordt eigenlijk bijna overal wel opgewonden van. (vervolg in reacties)

Wat mij betreft kan het heel kort: Dat een gedachte door je hoofd schiet is niet relevant, als ik tegen je zeg: denk NIET aan een roze olifant denk je METEEN aan een roze olifant. Dus als het over sex met minderjarigen gaat schiet daar mogelijk een beeld van door je hoofd. Ik denk echter dat als JIJZELF actief in dat beeld voorkomt of je fantaseert erover dat je dan TOCH AL EEN GRENS OVER BENT. Niet dat je dan meteen een hopeloos geval moet zijn maar dat vraag je ook niet. Als je erover kunt denken of praten en jezelf (al is het in een fantasie) ermee bezig kunt zien (zonder walging of afschuw) ben je over de grens, PUNT UIT!!!! Toegevoegd na 2 minuten: PS en dan sluit ik WEL uit dat bijv een man zich aangetrokken voelt tot een meisje dat eruit ziet als 19 maar 14 blijkt te zijn. Dan valt de man gewoon op het beeld van een volwassen vrouw alleen blijkt deze het niet te zijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100