verdienen Poolse arbeiders hetzelfde loon als Nederlandse arbeiders?

verdienen ze het minimum-loon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wettelijk gezien moeten ook Poolse arbeiders minstens minimumloon verdienen, als ze in Nederland in loondienst aan het werk zijn. In de praktijk echter is dit niet altijd het geval. Diverse opsporingsdiensten voeren daarom controles uit bij werkgevers, waarbij onder andere op werkvergunning, werkomstandigheden en werkvoorwaarden gelet wordt.

Poolse arbeiders verdienen hetzelfde, althans zouden volgens de CAO hetzelfde loon ook moeten verdienen als gelijkwaardige niet-Poolse arbeiders. Of ze het krijgen is een wat anders. Daarom zouden vakbonden meer aan voorlichting en zendingswerk moeten doen. Het is toch van de gekke dat buitenlanders Nederlandse arbeidskrachten op oneigenlijke gronden zouden mogen verdringen?

Nee, de poolse mensen komen juist hier werken omdat zij hier goedkoper zijn.. Als ik als baas evenveel zou moeten uitbetalen dan zou mijn voorkeur uitgaan naar een nederlander omdat wij dan op zn minst beter kunnen communiceren. Maar door omstandigheden zoals taal zijn poolse mensen ook goedkoper. En poolse mensen hebben ook genoegen met minder dan het minimumloon omdat dat toch bijna het dubbele is met wat zij anders in polen zouden verdienen.

Nee, pas vanaf 2021 is het wettelijk verplicht

Bronnen:
https://www.volkskrant.nl/economie/einde-v...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100