wat is een dogma precies??

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een denkbeeld, en meerdere denkbeelden aan elkaar is een paradigma. Bijvoorbeeld hoe je een bepaalde plant noemt. Ik noem dat een rode plant, terwijl iemand anders het een roos noemt. Zijn of haar dogma van planten is anders dan de mijne.

Een dogma (Grieks: δόγμα, meervoud: δόγματα) is een verzameling doctrines of leringen die als autoriteit wordt erkend door een religie, ideologie of andere organisatie. Een dogma is een fundamenteel concept ter onderbouwing van een gedachtegoed, daarom wordt de aanhanger van dit gedachtegoed verwacht er niet van af te wijken en het nooit te betwisten of te betwijfelen. Dogma Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie Ga naar: navigatie, zoeken Dogma kan meerdere betekenissen hebben. Zie: * Dogma (algemeen) * Dogma (christendom) voor de christelijke geloofsdogma's. * Dogma (film) voor de film van Kevin Smith. * Dogma 95 voor het Deense filmgenre.

Een voorschrift dat wordt opgelegd door een hogere instantie (wordt meestal gebruikt in een stelling over geloof).

grondbeginsel

Een dogma is een verzameling doctrines of leringen die als autoriteit wordt erkend door een religie, ideologie of andere organisatie.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dogma_(algemeen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100