Klopt het dat sommige mensen geen partner vinden?

Om mezelf als voorbeeld t

Toegevoegd na 8 minuten:
Om mezelf als voorbeeld te geven. Ik ben een jongeman van bijna 30 met weinig sociaal contact met vrienden, enigst kind en geen contact met ouders. Wordt vaak afgewezen op een dating site en als ik een date heb zeggen E dat ze het er bij willen laten. Heb wel een relatie gehad van anderhalf jaar en ook samen gewoond, maar heb verder nooit een vaste relatie gehad. Nu ik bijna 30 ben twijfel ik of dat nog gaat gebeuren. Komende tien jaar zijn in elk geval erg belangrijk voor de invulling van de rest van m'n leven. Ik zou gewoon graag ook huisje boompje beestje willen maar het gebeurd maar niet. Gebeurd dit veel in onze maatschappij en wat voor oplossingen zijn er voor? Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan zeer zeker kloppen, zelf ben ik ook 30 jaar jong, relaties heb ik nooit gehad en dan tel ik kleuterliefde van school even niet mee en denk ook niet dat het er ooit van komt in mijn geval. Contacten heb ik ook niet veel, met mijn moeder wel, verder een handjevol goede vrienden en kennissen, daar blijft het bij De term: 'eeuwige vrijgezel' zit blijkbaar meer waarheid in dan ik dacht. In mijn geval is dat niet erg, denk ik, ik heb me er al min of meer bij neergelegd en doe er ook niks (lees: niet genoeg moeite voor) om dat te veranderen. Je zal de eerste en laatste niet zijn die met frisse tegenzin vrijgezel is, anderen lijken er bewust voor te kiezen of het overkomt hen gewoon niet, dat zijn dingen, die kun je ook niet afdwingen denk ik altijd maar.

Weet je ik denk het ook, dat de maatschappij aan het veranderen is. Mensen worden bewuster van hun keuzes. Een relatie is niet meer om een gezin te kunnen stichten of niet meer alleen te zijn, maar de partner wordt gekozen op de aanvullingswaarde die hij of zij op de ander heeft. Het is meer een proffesionele eenheid. Zelf heb ik het ook, vrouw ,deze week vier ik mn 31ste verjaardag, een aantal vrienden, heb 2 relaties gehad ook samen gewoond, maar naar het schijnt ben ik heel moeilijk te zijn om een relatie mee te hebben. Ik zie dat niet, ben juist erg makkelijk in mijn beleving. Maar goed. Vorig jaar heb ik besloten dat ik mijn leven alleen maar voor mijn fun ga inrichten. Niets partner, gewoon een paar leuke mannen om mij heen. Heb me in geschreven op aff ( googlen) en dat is goed voor jezelf vertrouwen als je het goed speelt. En sinds kort zit ik op salsa. En ken je de film yes man?? de film is bout maar het idee is goed. Gewoon ja zeggen op dingen die je normaal gesproken niet doet. Het gaat niet over de komende 10 jaar. Het gaat om nu. Ben jij nu de persoon die jij wilt zijn. Zoniet doe er wat aan. Dan moet de rest toch vanzelf volgen? Succes

Als je een relatie wilt, dan moet je er eerst wel open voor staan. Als je er al vanuit gaat, dat het toch niks gaat worden en dat je de rest van je leven wel alleen zal blijven, dan wordt het ook niks. Ook al heb je weinig sociale contacten, je komt overal leuke mensen tegen. Al is het maar in de supermarkt of bij het tankstation. Probeer je een beetje vlot op te stellen en knoop eens een praatje aan met mensen. Veel mensen zitten wel op een babbeltje te wachten, maar durven de eerste stap niet te zetten. Wie weet komt er iets uit voort en zo niet, dan heb je toch weer een leuk gesprek gehad. Stel je verwachtingen alleen niet te hoog in, want dan loop je weer tegen teleurstellingen aan. De oude tegeltjes wijsheid; op ieder potje, past... klopt echt. Het is dus alleen een kwestie van er open voor staan en je niet te terughoudend opstellen. En vergeet niet, dat je je als single ook prima kan vermaken. Vergeet dus niet te leven.

Vroeger was een relatie haast verplicht, men koos dus vaak "de eerste de beste" om maar iemand te hebben. Nu hoeft dat niet meer en je ziet dus ook steeds meer vrijgezellen. Als jij toch op zoek bent naar een partner zou het interessamt kunnen zijn om uit te vinden waarom je dates "het hier maar bij wilden laten"-> bijv. omdat je neuspeutert of alleen maar over jezelf praat. Dat zijn dingen die je kunt veranderen waardoor je meer kans maakt. Op elk potje past een dekseltje, maar je moet wel zorgen dat je een goed potje bent :-)

Ik denk dat de feitelijke vraag zou moeten zijn of het hebben van een relatie ook echt belangrijk is. Het is ook vaak een beeld die je krijgt als je naar anderen krijgt en je dit terug spiegelt naar jezelf. Het enige wat echt belangrijk is in het leven is jezelf leren kennen (zonder al die invloeden van anderen) en van daaruit jezelf de liefde en aandacht gaan geven. Je bent alleen geboren op de wereld en je gaat alleen weer dood. In de tussentijd is er maar 1 waar je echt de liefde van kan krijgen: namelijk jezelf. Dit is tenminste de wijze waarop ik in het leven sta. Als je alleen bent is het een mooi moment om jezelf te leren vinden. Vergeet jezelf niet als je kijkt naar anderen hoe het zou moeten.

Ja, dat kan. Sommige mensen willen het niet of zijn er niet toe in staat. Als jij het wel wilt, dan komt het waarschijnlijk wel goed. Zorg alleen wel dat je realistisch blijft en ga niet als verlegen jongen op jacht naar supermodellen. Dat leuke buurmeisje moet je echt niet vergeten....

Wanneer je het hebt over een alles-overheersende liefde, iemand die de passie van je leven is, dan heb je gelijk. Er zijn slechts weinig mensen die zó'n partner vinden. Ga na wat je in een partner zoekt, maak een lijstje van eigenschappen die je belangrijk vindt. Kijk dan naar jezelf; hoe is dat lijstje op jóu van toepassing? Zou jijzelf een goede partner zijn voor iemand? Partners houden je een spiegel voor, en je vindt het ècht niet altijd leuk wat je daarin ziet... Zorg er in ieder geval voor dat je een goede VRIEND bent - voor jezelf en voor anderen. Daar begint het mee. Wat ik bedoel te zeggen is dit: STOP MET ZOEKEN! Wanneer je té graag wilt, voelen je dates dat aan en dat werkt benauwend. Zorg er eerst voor dat je goed gezelschap bent voor jezelf, en dat je van jezelf leert houden. Wanneer je tevreden bent met jezelf, en dan ook nog ervoor zorgt dat er ruimte is voor een partner, zowel in je leven als in je huis, trek je haast automatisch een partner aan.

Ja het klopt dat sommige mensen geen partner vinden. Ik ken er persoonlijk enkele. Maar ik moet zeggen dat ze er weinig hinder van ondervinden, integendeel. Als je echt graag een partner wil dan moet je er voor openstaan. Je kan bijvoorbeeld een en ander veranderen aan je levensstijl. Je zegt dat je weinig sociale contacten hebt. Daar kan je zelf iets aan doen. Nodig zelf mensen uit. Leef: ga naar buiten en doe dingen die je leuk vindt. Verander van stek en ga naar nieuwe cafés en restaurants. Ben je geen makkelijke prater, volg een cursus sociale vaardigheden. Hobby’s en sport geven veel mogelijkheden om iemand te ontmoeten. Ook kun je een professioneel bureau inschakelen. Onderzoekers geloven dat veel mannen en vrouwen baat zouden kunnen hebben bij professionele hulp tijdens hun zoektocht. En tenslotte: Zet geen grote druk op jezelf om een partner te vinden. Richt je leven zo in dat je sterk, onafhankelijk en zelfverzekerd overkomt en niet als wanhopig op zoek.

Bronnen:
http://www.hoedoe.nl/familie-relaties/rela...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100