Waarom is pesten asociaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat pesten er op gericht is iemand te kleineren of uit de groep te stoten.

Sociaal gedrag betekent dat je gezamenlijk dingen doet. Saamhorigheid is sociaal. Rekening houden met elkaar. Pestgedrag valt hier buiten, dat is iets wat niet hoort bij saamhorigheid en rekening houden met iemand, integendeel! Daarom is het a(nti) sociaal. In feite dus tegen de sociale waarden en normen in.

Omdat pesten: zielig, kleinerend, kwetsend is. Vaak is de pester zelf onzeker. Kortom heb respect voor elkaar en dat krijg je niet door pesten.

Omdat je daarbij anderen 'pijn' doet. Het is niet fijn om pijn te hebben, dus ook een ander dat aan doen is niet leuk. Waarom zou je een ander moedwillig pijn gaan doen?

asociaal is geen rekening houden met anderen. Als je iemand pest houd je geen rekening met het gevoel van degene die gepest word en alleen aan je zelf denkt dus het is ook egoïstisch. Omdat je alleen bezig bent met je eigen rang in de groep die er aan mee doet. Het is overigens wel heel natuurlijk om te doen... Apen doen het namelijk ook. Maar wij mensen zijn veel verder ontwikkeld dan apen dus is het belangrijk dat dingen zoals pesten gestopt word.

Asociaal is een kleine afkorting van anti-sociaal. Pesten hoort onder anti sociaal gedrag omdat sociaal gedrag betekend dat je rekening houd met ander, je omgang met anderen goed is, dus anderen niet kwetst. Pesten is andere (onder andere) kwetsen, dus anti sociaal. (dus asociaal)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100