Waar geloven joden in?

Weet jij het antwoord?

/2500

in zichzelf...

Ik dacht dat in het joden geloof jezus nog moet komen.

In god, en het heilige boek heet de Thora.

in god. (jaweh) Toegevoegd na 5 dagen: de joden die niet geloofden dat jezus de messias was hebben zich afgesplitst. Hen kennen we tegenwoordig als de christenen. En de cristenen die niet van beelden houden hebben zich weer afgesplitst. Die kennen we als de protesstanten. En ga zo maar door. Het is een hele stamboom van afsplitsingen. Bijna alle religies zijn geevolueerd vanuit het jodendom. Ook de islam. (hindoeisme niet... daar is weer het boedhisme uit voortgekomen...)

In god, en dat ooit op een dag, de messias (jezus voor de christenen) komt. En dat de aarde verwoest wordt. Alle mensen die geleefd hebben volgens de regels van het jodendom gaan mee naar de hemel (toch?). Ook geloven ze in het eerste testament (alleen het eerste, niet het tweede). Toegevoegd na 26 minuten: oude testament en nieuwe natuurlijk, niet eerste en tweede, domme fout, sorry

Net zoals bij alle religieuze stromingen zijn er binnen het jodendom een hoop afsplitsingsbewegingen die allemaal roepen dat alleen zij de enige echte Waarheid volgen. Feitelijk heeft zo iedere bewging weer zijn eigen geloof, varierend van zeer orthodox (chassidisme) tot zeer liberaal. Het heilige boek van alle joden is de Thora, die hetzelfde is als de eerste 5 boeken van de bijbel: Genesis, Exodus, Leviticus, Numeri en Deuteronomium. Hieronder meer...

Joden geloven in God (Jahweh), en zij wachten nog op de komst van de beloofde Messias. Jezus was voor hun niets meer of minder dan een profeet.

Ik zou je aanraden de thora te lezen. En anders wikipedie op jodendom te raadplegen, staat vast een behoorlijk antwoord in. Een magische vorm van het jodendom is de Kabbala, misschien is dat interessant om te googlen, erg populair bij de sterren (Madonna bijv.)

Geld verdienen

Dat ze de beste zijn in de WORLD.

ze zijn toch katholiek, maar dan wat extremer heb ik het idee.

Dat ze de rest van hun leven vervolgd blijven worden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100