Waarom zijn clusterbommen verboden?

Alle wapens zijn toch vreselijk. En als je clusterbommen kunt verbieden waarom verbieden we dan niet gewoon alle wapens?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Clusterbommen zorgen voor heel veel "collateral damage" (oftewel: burgerslachtoffers), omdat ze zelf bestaan uit allemaal keline bommetjes, die overal terecht kunnen komen. Omdat ze zo oncontroleerbaar zijn, zijn ze verboden. Andere wapens zijn beter te richten, met minder onbedoelde schade. Ben het met je eens dat met alle wapens vreselijke dingen kunnen gebeuren.

Clusterbommen zijn niet helemaal controleerbaar, zoals ook Suus al aangaf als antwoord. Er liggen eisen ten grondslag aan de nauwkeurigheid van wapens en wapensystemen. Als deze eisen niet worden gehaald en er ontstaan niet-bedoelde slachtoffers tussen mensen die niet wensen deel te nemen aan oorlogs-activiteiten dan ontstaat daar terecht veel tumult over en worden de wapens verboden. Dat is ook gebeurd met de clusterbom.

Wij mogen gerust onmenselijk zijn van onszelf... alleen niet zo onmenselijk dat we't zelf beginnen te beseffen. Gevolg: de ergst wapens gaan er vantussen en we slapen op onze twee oren verder. Je redenering is heel eerlijk, we moesten ze eens meer maken voor onszelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100