Waarom wordt altijd "met de neus omhoog" begraven?

Hoorde gister een liedje hierover van Rowen Heze in De zomer voorbij.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, heb je iemand wel eens ondersteboven in een kist zien liggen? dus omdat je gewoon in je kist op je rug ligt is het antwoord, daardoor lig je met je neus omhoog. Maar het is niet altijd het geval, de moslims begraven hun doden rechtop dacht ik, nog even nakijken. Toegevoegd na 13 minuten: Nee op de rechterzij, kijk maar: Bij de teraardebestelling zijn alleen mannen aanwezig. Een moslim wordt liggend op de rechterzijde begraven, met het hoofd richting de qibla. Indien de overledene niet de shahadah meer heeft kunnen zeggen op het moment van overlijden, dan wordt dit alsnog gedaan. Vaak wordt na het sluiten van het graf gestopt na 40 stappen en wordt Soera De Opening gereciteerd als bijzondere bijstand voor de overledene die volgens de overleveringen binnen de islam op dat moment verhoord wordt door de engelen Nakir en Munkar. Toegevoegd na 21 minuten: Nog meer over begraven, je kijkt je ogen uit als je op deze site gaat kijken wat er mogelijk si en vooral over allerlei plannen: In het Zuid-Australische plaatsje Derrinallum, 180 km ten westen van Melbourne, kunnen overledenen rechtop begraven worden. Men hoopt hiermee niet alleen ruimte te besparen maar ook de schade aan het milieu tot een minimum te beperken. Leuke bijkomstigheid: het drukt de begrafeniskosten aanzienlijk. Op de begraafplaats wordt namelijk ook de optie geboden om zonder kist de grond in te gaan. Directeur Tony Dupleix van Palacom: "Als je doodgaat word je teruggegeven aan de aarde met een minimum aan poeha en zonder allerlei objecten en persoonlijke bezittingen die het milieu schaden." Op de begraafplaats komen enkel drie meter diepe gaten, waar de doden in afbreekbare lijkzakken worden begraven. Zodra de grond weer stabiel is, wordt het terrein herschapen in een weide, zo is de bedoeling.

Bronnen:
www.groene-uitvaart.nl/page_1760.html bron

Mensen vinden het onrespectvol om doden met het gezicht naar beneden te begraven, soms werden mensen met het gezicht naar beneden begraven om ze zelfs in het graf nog te vernederen.

Zo kunnen de nabestaanden nog een laatste blik werpen op de overledene. Het gezicht is natuurlijk het meest unieke van een persoon dus word de persoon ´met zijn neus naar boven gelegd.

Een laatste blik van een overledene kunnen mensen opvangen. Vandaar